Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din luna mai se va deschide o nouă sesiune de depunere de proiecte cu finanţare europeană, prin programul PNDR 2014-2020

Publicat

Agricultorii care sunt interesaţi să acceseze fonduri europene au primit o veste bună din partea ministrului Daniel Constantin, care a declarat că, începând din luna mai, se va deschide o nouă sesiune de depunere de proiecte cu finanţare europeană, prin programul PNDR 2014-2020, pe măsura 121 „Investiţii în exploataţii agricole”. În cadrul sesiunii de depunere a proiectelor, vor putea fi achiziţionate utilaje şi maşini agricole.

La începutul lunii aprilie, vor fi publicate Ghidul Solicitantului şi celelalte documente necesare informării potenţialilor beneficiari interesaţi, care trebuie să ştie că se va finanţa şi submăsura care priveşte „Înfiinţarea de noi plantaţii pomicole şi înlocuirea celor existente”.

Introdusă pentru prima dată în noul program, PNDR 2014-2020, obiectivul submăsurii, în cadrul sesiunii din această primăvară, este acela de a sprijini pepinierele pomicole. Fiind parte integrantă din Măsura de Finanţare 121 şi, în condiţiile în care timpul pentru elaborarea Ghidului Solicitantului şi a procedurii este foarte scurt, ministrul Agriculturii a precizat că vor fi aplicate procedurile PNDR 2007-2013. Concret, 50% reprezintă suma nerambursabilă acordată, iar cofinanţarea privată este tot în procent de 50%. Pentru tinerii până în 40%, suma nerambursabilă creşte cu 20% şi, totodată, 20% în plus se acordă şi pentru zone defavorizate, în aşa fel încât rata maximă a sprijinului combinat să nu depăşească 90% din valoarea totală a proiectului.

„Încă de anul trecut, am avut întâlniri repetate cu agricultorii din Alba, inclusiv cu pomicultorii care erau interesaţi de modalităţile pe care le au la dispoziţie pentru accesarea de fonduri europene. Tot ce am discutat şi cu pomicultorii a ajuns la ministrul Daniel Constantin care, la fel ca întotdeauna, este foarte deschis la problemele oamenilor, mai ales că în Alba preocuparea pentru dezvoltarea agriculturii este mai mult decât evidentă. Agricultorii noştri depun eforturi considerabile în activitatea lor, iar posibilitatea accesării de fonduri europene este importantă pentru ei. Cei care doresc să dezvolte activităţi în pomicultură au posibilitatea să studieze întregul program de dezvoltare rurală, pentru perioada 2014-2020. Documentul cuprinde informaţii necesare în vederea demarării procedurilor de întocmire a documentaţiei solicitate în cadrul actualului program şi a fost publicat pe site-ul MADR încă de acum aproape două săptămâni”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax