Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Directorul general al ROMARM, Dan Tache, REŢINUT de DNA. Este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu contracte de prestări servicii

Publicat

DNA Director general al CN Romarm SA, Dan Tache, a fost reținut de procurorii DNA, cu acuzaţia de de abuz în serviciu De asemenea, procurorii DNA din Brașov l-au reținut pe Aurel Velțan, directorul general al SC Carfil SA Brașov, sucursală a Romarm, acuzat şi el de abuz în serviciu, dar şi și pe Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Săcueni. Prejudiciul în acest dosar privind înţelegeri frauduloase legate de contracte de prestări servicii este de peste 700.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2013 — iulie 2014, la inițiativa lui Dan Tache și în urma unei înțelegeri prealabile frauduloase cu Daniel Liliac, Aurel Velțan a încheiat șase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL cu încălcarea procedurilor de achiziție publică (lipsă publicitate, lipsă cerere ofertă, ofertele avute în vedere depuse toate de Daniel Liliac, lipsă proces verbal al comisiei de selecție a ofertelor).

De asemenea, Aurel Velțan a întocmit și alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte (decizii de comitet director, procese verbale, referate).

Contractele aveau același obiect, respectiv igienizarea/curățarea/ecologizarea a unor spații, hale de producție, din incinta societății brașovene, contaminate cu substanțe toxice, metale grele și cianuri, rezultate din procesul tehnologic de producție.

Procurorii susțin că respectivele contracte fie au fost neexecutate, fie executate necorespunzător, cu consecința prejudicierii SC Carfil SA cu suma totală de 770.857 lei, ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL.

Acționând în aceeași modalitate, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și pentru favorizarea lui Daniel Liliac, Aurel Velțan a încheiat un alt contract, având ca obiect cumpărarea a două mijloace fixe, un strung și o mașină de filetat, pentru prețul de total de 48.646 lei, contract perfectat cu încălcarea procedurilor de achiziție publică, știind că toate ofertele pentru această achiziție au fost depuse de Daniel Liliac, cel care era adevăratul beneficiar al contractului.

Contractul nu a mai fost executat datorită intervenției organelor judiciare, după efectuarea percheziției la sediul Carfil SA, contractul fiind reziliat.

Cei trei vor fi prezentați miercuri la Tribunalul Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Romarm este principalul exportator de armament din România şi are două unităţi la Cugir, Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax