Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Directorul STP Alba Iulia, Stelian Nicola, numit în Grupul de lucru pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în municipiul București

Publicat

Societatea de Transport Public Alba Iulia (STP) și directorul general Stelian Nicola au fost numiți, prin dispoziție a primarului capitalei, Sorin Oprescu, în Grupul de lucru pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în municipiul București și zona sa regională de influență în transport.

Din acest grup de lucru mai fac parte Metrorex, CFR Călători, RATB, câteva universități, Ordinul Arhitecților și Uniunea Română de Transport Public. STP Alba Iulia este singurul operator de transport local din afara Bucureștiului care a fost invitat să facă parte din această structură. Aceasta reprezintă o confirmare a calității serviciilor de transport local metropolitan implementate pentru prima dată în România la Alba Iulia, pentru unitățile administrativ – teritoriale membre ale AIDA – Transport Local și totodată o recunoaștere a muncii depuse de colectivul de specialiști ai STP, transmit reprezentanţii operatorului albaiulian.

Operatorul din Alba Iulia are mai multe atuuri pentru care este considerat unul dintre transportatorii de top din România. STP prestează, începând cu septembrie 2012, primul serviciu de transport public metropolitan (urban) din țară, structurat pe șapte zone tarifare și cu valabilitate orară a biletelor. Experiența acumulată deja în acest domeniu este foarte importantă pentru alegerea făcută de primarul Sorin Oprescu.

Cea mai mare realizare este asigurarea în Zona Metropolitană Alba Iulia de servicii publice integrate de transport călători, cu serviciu unic de informații, regim unic de taxare a biletelor și orar unic de transport.

Începând cu octombrie 2012, după implementarea sistemului de transport public local existent în Alba Iulia, la aceleași standarde de calitate, și în comunele din arealul AIDA- TL, numărul călătoriilor efectuate prin transportul public metropolitan între Alba Iulia și comunele limitrofe (zonele tarifare 2-7) a crescut cu 43% față de ianuarie – septembrie 2012. În cifre absolute, numărul călătoriilor suplimentare a fost de 27.300 pe lună. Calculând în funcție de zilele lucrătoare, rezultă că s-au efectuat cel puțin 1050 de călătorii suplimentare pe zi. Este vorba despre 525 călători unici pe zi care au intrat în Alba Iulia folosind transportul public în detrimentul autoturismului.

Dacă luăm în considerare pentru aceștia o rată medie de ocupare de 2,5 persoane/autoturism, rezultă minim 210 autoturisme dezlocuite în fiecare zi din traficul din municipiul nostru, la orele de vârf (7,30-8,15). Aceasta se traduce și prin 210 locuri de parcare pe zi disponibile suplimentar, față de perioada anterioară implementării transportului metropolitan. În condițiile în care mai adăugăm și reducerea emisiilor de CO2 din municipiu, obținem deja tabloul interesului administrației din București față de modelul implementat la Alba Iulia. Practic, Primăria municipiului București urmărește aceleași obiective implementate cu succes la Alba Iulia, însă la o scară mult mai mare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. mihai

    joi, 28.03.2013 at 11:43

    Felicitari domnule Nicola! As vrea totusi sa va intreb de ce ati injumatatit cursele la Barabant? Sa puteti baga pe toate satele masini? Domnul primar nea promis mai multe curse si dvs leati facut la jumate desi luati subventie pentru ele! Speram sa auziti si solicitarile noastre si sa bagati cursele la loc.

  2. mike

    joi, 28.03.2013 at 20:08

    se poate lua exemplu de la STP. eu circul aproape zilnic si sunt multumit, dar stiti cum e… oamenii se obijnuiesc repede cu binele si multi cauta tot timpul ceva ce nu merge bine. si mie, de altfel, mi se pare normal ca daca dai banii pe bilet, sa existe conditii bune. felicitari pentru transport si sper sa ramana standardul si in viitor pentru ca mi-i teama ca in Romania tot ce bun dureaza putin.

  3. Stan

    marți, 09.04.2013 at 12:48

    Lupul paznic la stana, a fost luat sa-i invete si pe ceilalti cum au infasurat banii publici din Turda si Alba Iulia. ai ai ai ce tara avem….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax