Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dîrzu: „Prima intabulare va fi gratuită din septembrie”. Șeful PSD Alba explică de ce colegii de partid nu i-au votat inițiativa

Publicat

„Este bine că legea primei intabulări gratuite nu a trecut în Parlament”. Aceasta este declarația deputatului PSD Ioan Dîrzu, unul dintre inițiatorii proiectului de lege, care a votat „pentru”. El și-a argumentat declarația susținând că prevederile acelei legi sunt prevăzute de un alt document, cu care legea s-ar fi suprapus și oamenii ar fi fost puși în situația de a da banii pentru intabulare înapoi la stat. Celălalt act normativ este Ordonanța de Urgență nr. 8/2014, prin care, susține deputatul, prima intabulare a terenurilor va fi gratuită din luna septembrie a acestui an.

Cu toate că legea primei intabulări gratuite, inițiată de senatorul PNL Teodor Atanasiu și deputatul PSD Ioan Dîrzu în urmă cu doi ani, nu a trecut în Parlament, deputații Ioan Dîrzu și Călin Potor au votat „pentru”. Totuși, unul dintre inițiatori, Ioan Dîrzu, susține că dacă ar fi intrat în vigoare, legea ar fi creat probleme beneficiarilor, care ar fi riscat să scoată bani din buzunar pentru serviciul primit.

„Suprapunerea” dintre cele două acte legislative cu același conținut este explicată de către deputatul Ioan Dîrzu ca fiind „o scăpare a comisiilor de rigoare.

„În februarie a apărut Ordonanța de Urgență nr. 8/2014 în care este inclusă prima intabulare gratuită. În momentul în care o lege este inițiată, se analizează dacă mai sunt legi similare cu care s-ar putea să se suprapună. S-a dovedit că mai este o lege similară, care prevede același lucru, prima intabulare gratuită a terenurilor extravilane. A fost o scăpare a comisiilor de rigoare”, a declarat Dîrzu.

„În cazul în care trecea legea, intram în următoarea situație dificilă: ea trebuia aplicată. Era prevăzută suma de 400 lei pe fiecare proprietate, și s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat cu fermierii crescători de ovine și bovine, care ar fi fost nevoiți să dea subvențiile înapoi la stat”, a mai spus Dîrzu.

El a mai precizat că este doar o chestiune de timp până prima intabulare gratuită va fi o realitate. „Din septembrie, va fi singura chestiune de intabulare, fără ca banii să trebuiască dați înapoi. O amânare de câteva luni nu este deloc ceva nociv. Principalul e că ea se face”, susține Dîrzu.

Citiți și: Legea intabulării gratuite a terenurilor, respinsă definitiv de colegii de partid ai iniţiatorului Ioan Dîrzu. Vezi cum au votat deputaţii de ALBA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax