Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Disponibilizări masive în rândul asistenţilor pentru persoanele cu handicap

Publicat

Peste 140 de asistenţi ai persoanelor cu handicap, aflaţi în subordinea Primăriei municipiului Alba Iulia vor fi disponibilizaţi sau trimişi în şomaj, în perioada următoare. Motivul acestor disponibilizări este faptul că bugetul general centralizat al unităţilor administrativ- teritoriale pe anul 2011 în ceea ce priveşte cheltuielile de personal este insuficient.

Potrivit proiectului de hotărâre înaintat consilierilor locali, bugetul actual va permite susţinerea unui număr total de 26 de posturi de asistenţi personali, din totalul de 169 de angajaţi din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia. Dintre cei 169 de asistenţi personali din subordinea Primăriei Alba Iulia, 3 au contractul de muncă suspendat pentru îngrijirea copilului şi un asistent personal se află în concediu prenatal. Un număr de 22 de persoane nu îndeplinesc condiţiile legale pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj. Asistenţilor personali aflaţi în plată în luna ianuarie 2011 le va înceta contactul individual de muncă, iar persoanelor cu handicap grav li se va asigura, ca alternativă, dreptul la indemnizaţia cuvenită, începând cu luna februarie 2011.

Proiectul de hotârâre va fi supus la vot în viitoarea şedinţă de consiliu local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax