Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dispute între firma de salubritate Polaris și Consiliul Local Alba, pentru prețul gunoiului lăsat la întâmplare

Publicat

După nenumăratele discuții apărute de când Polaris M Holding SRL a devenit lider de piață în domeniul salubrizării municipiului Alba Iulia, consilierii locali vor supune aprobării marți, 26 noiembrie, în ședință ordinară, tariful pentru prestația de precolectat, colectat și transport deșeuri provenite din rampe neautorizate și accidentale, la 24,19 lei/mc, fără TVA. 

Datorită existenței pe domeniul public al municipiului Alba Iulia a unor rampe necontrolate de deșeuri municipale (menajere, industriale și vegetale), pentru colectarea și transportul acestor deșeuri se impune stabilirea și aprobarea unui tarif pentru această prestație, deoarece, în contractul de concesiune nr. 69525/2013, încheiat cu SC Polaris M Holding SRL, acest tarif NU există.

În conformitate cu OG nr. 21/2002, privitoare la gospodărirea localităților urbane și rurale, Consiliile locale și primarii au obligația să asigure: prevenirea poluării accidentale a mediului, prin depozitarea necontrolată a deșeurilor de către cetățeni, curățenia străzilor, piețelor și a celorlalte locuri publice, colectarea și depozitarea reziduurilor menajere și stradale, curățenia și salubrizarea digurilor și a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre și prevenirea poluării apelor.

Prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia, sub nr. 92455/2013, SC Polaris M Holding SRL, în calitate de concesionar al serviciului de salubritate, deszăpezire și combaterea poleiului în municipiul Alba Iulia, a propus stabilirea unui tarif pentru prestația de precolectat, colectat și transport deșeuri provenite din rampe neautorizate și accidentale de pe domeniul public, în valoare de 29,97 lei, fără TVA. Cu toate acestea, consilierii locali au propus, în urma negocierilor, inițierea unui proiect de hotărâre privind aprobarea unui tarif de 24,19 lei/mc, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pingback: MARŢI: Şedinţă ordinară la Consiliul Local Alba Iulia. Pe ordinea de zi, din nou cesiunea contractului cu CL între firmele Corint şi încetarea celui încheiat cu Salprest | Alba24

  2. Pingback: MARŢI: Şedinţă ordinară la Consiliul Local Alba Iulia. Cesiunea contractului Grup Corint cu CL şi încetarea celui încheiat cu Salprest | Alba24

  3. mihai

    duminică, 24.11.2013 at 15:18

    De aceia e plin orasul de gunoi neridicat la timp iar haldele de gunoi imprastie un miros insuportabil .Noroc nu vara sa si fermenteze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax