Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dispute politice între PDL şi PNL Alba despre „confiscarea protestului populaţiei” prin greva parlamentară USL

Publicat

Protestul parlamentarilor USL rămâne unul dintre subiectele discutate de politicienii de Alba. Deputatul PDL de Alba, Clement Negruţ susţine că această măsură este o confiscare a protestului populaţiei. Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu răspunde că gestul lor arată că ei sunt singurii politicieni care sunt în consens cu dorinţele populaţiei.

Deputatul Clement Negruţ a vorbit în conferinţă de presă despre manifestaţiile USL din Parlamentul României. Acesta acuză parlamentarii USL de confiscarea protestului populaţiei prin suprapunerea cu propriul protest: „Prin acest protest, ei se leagă de cei din stradă, care, ce fac? protestează. Concluzia: o încercare neruşinată de a confisca mişcările de stradă prin sicronizarea acţiunii Opoziţei cu mişcarea din stradă, coordonată, în mare tot de USL, cel puţin la nivel local. Asta a încercat USL-ul să facă”.

Liderul PNL Teodor Atanasiu a răspuns acestei acuzaţii cu argumentul nevoilor românilor, indiferent că sunt în stradă sau în Parlament. Protestul USL demonstrează, în opinia sa, că „suntem singurii politicieni care suntem în consens cu dorinţele populaţiei. A avea acelaşi punct de vedere cu strada înseamnă a avea un punct de vedere corect!”. Despre modul de soluţionare a acestui impas politic, Atanasiu a explicat că ei vor reveni în Parlament în momentul în care acolo se vor discuta problemele poporului: „Protestul nostru va fi de a refuza să discutăm orice altă propunere legislativă pe care ei şi-au propus-o până acum şi vom discuta doar pe agenda populaţiei: veniturile cetăţenilor, alegerile anticipate, suspendarea preşedintelui. În momentul în care aceste subiecte vor fi discutate în Parlamentul României, suntem prezenţi în sală, le discutăm şi le votăm”.

În plus, Atanasiu a precizat că o alternativă la PDL nu ar fi, în opinia USL, doar alegerile anticipate ,ci o modificare constituţională: „Să fie modificată substanţial Constituţia României, să fie clar delimitate rolurile politice în stat şi să se stabilească un mod de desemnare a candidaţilor pentru alegeri, în care cetăţenii să fie consultaţi cu privire la candidaţii din interiorul partidelor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax