Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de VARĂ în ALBA: Evenimentele din iulie şi august 2016. Târgul de fete, Fashion Days, Rowmania, Festival „Dilema Veche”. PROGRAM

Publicat

zilele orasului poarta III Tradiţii populare pline de culoare în Apuseni, celebrarea frumuseţii şi a talentului în show cu tendinţe recente în modă la Alba Iulia, curse cu canotca pe râul Mureş, port, cântec şi joc românesc, dar şi dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, reunite într-o experienţă unică, la Festivalul „Dilema Veche” sau adrenalină la concurs de airsoft în Cetatea Alba Carolina. Sunt câteva dintre reperele de luat în considerare pentru a petrece câteva zile pline la Alba Iulia şi în judeţul Alba, în această vară.

Seria evenimentelor organizate de Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean continuă în lunile iulie şi august cu accente contemporane, dar şi cu descoperirea legendelor şi obiceiurilor păstrate pe meleagurile Albei.

 

 

Târgul de Fete de pe Muntele Găina: 16-17 iulie 2016

targ de fete gaina Târgul de fete de pe Muntele Găina se derulează în fiecare an în preajma sărbătorii de Sfântul Ilie. În acest an manifestările culturale ocazionate de această nedee muntenească vor avea loc în perioada 16-17 iulie şi se vor desfăşura în comuna Avram Iancu şi sus pe platoul de pe Muntele Găina. Timp de două zile vor avea loc concursuri, spectacole folclorice şi concerte pentru tineret, târgul meşterilor populari, manifestări cultural-patriotice, parada portului popular.

Sărbătoarea va fi întregită în acest an şi de un eveniment patriotic ce va avea loc la Complexul muzeal ,,Avram Iancu,, unde va fi expus timp de două zile testamentul original al marelui erou Avram Iancu.

Vezi PROGRAMUL: Târgul de fete de pe Muntele Găina, în 16-17 iulie. Spectacole de muzică populară, concert Direcția 5, târguri de meșteri. PROGRAMUL

 

Feeric Fashion Days: 16 – 17 iulie 2016

Feeric Fashion Days Prezentări de modă, ateliere de fotografie, de machiaj și hairstyle și multe alte surprize îi așteaptă pe toți cei care vor să vadă cum un oraș se poate transforma și prin modă. FEERIC FASHION DAYS se desfăşoară perioada 16-17 iulie și va încânta din nou privirile, cu cele mai noi colecții de rochii, genți sau altele.

Două zile de modă cu prezentări și petreceri îi aşteaptă pe iubitorii de fashion din Alba Iulia. Pentru al treilea an consecutiv, Porțile Cetății devin podium pentru femei frumoase și colecții în trend. Programul evenimentului cuprinde nouă prezentări ale unor designeri precum Sarah Jessy Jones, Pimpi Smith, dar și nume noi în industria modei.

Vezi PROGRAMUL: 16-17 iulie: Feeric Fashion Days la Alba Iulia. Două zile pline de frumusețe, feminitate și tot ce-i mai nou în modă

 

 

 

Rowmania: 7 august 2016

rowmania 2014 alba iulia2 Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să vă înscrieți în competiţia de vâslit în canotci de 10+1.

Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș și care se desfășoară la nivel național.

Citeşte şi FOTO: ROWMANIA 2015 la Alba Iulia. Echipa ISU a câştigat competiţia de vâslit pe râul Mureş şi merge în finala de la Tulcea

 

 

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport pentru bărbaţi, femei şi copii.  Adidași alergare, ghetetricouri de la 900 de branduri: tricouri adidas, Jack and Jones, ghete Nike, Pierre Cardin, adidasi Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, adidasi New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

 

Expoziţia Chinologică Internaţională: 13-14 august 2016

DSC_0317 Cetatea Alba Carolina devine pentru două zile locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie.

Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini să-și evalueze cei mai buni prieteni într-o atmosferă inedită.

Câini cu certă valoare chinologică din țări europene se întâlnesc pentru a disputa cel mai râvnit trofeu: Supreme Best In Show.

De anul trecut, evenimentul se bucură de patronajul Casei Regale a României, sub tutela căreia s-a înființat Asociația Chinologică din România.

Vezi şi FOTO: Zeus, un ciobănesc mioritic românesc, vedeta expoziţiei chinologice de la Alba Iulia, Royal Crown Trophy 2015

 

suflet de roman

Suflet de Român: 14-15 august

Suflet de Român este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic.

Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Regal folcloric la Alba Iulia pentru peste 1500 de „suflete” de români. Lansare de album cu muzică tradițională din Apuseni

 

Ziua Lemnarului: 20-21 august 2016 – Horea / Munţii Apuseni

targul lemnarilor În satul Mătişeşti, comuna Horea, se desfăşoară Ziua Lemnarului sau Târgul Lemnarilor, sărbătoare tradițională din Apuseni, care promovează meșteșugurile, obiceiurile și tradițiile oamenilor din Ţara Moţilor.

Cei care doresc să cunoască în detaliu obiceiurile și tradițiile din Apuseni, să participe la concursuri, să mănânce balmoș sau pur și simplu să se distreze alături de invitați sunt așteptați cu mic, cu mare, la Horea.

Una dintre competiţii este “Cel mai bun lemnar”, un concurs în cadrul căruia meșterii lemnari au șansa de a-și dezvălui talentul în arta lemnului prin aruncarea cu toporul, cioplitul de grinzi. Obiectele pe care participanții concursului le utilizează în cadrul acestuia sunt expuse la Muzeul Etnografic al Lemnarilor.

De asemenea, sunt preparate produse tradiționale ce urmează a fi degustate de către vizitatori. Un preparat tradițional este plăcinta cu brânză moțească, însă tradiționalul balmoș moțesc este preferatul tuturor.

 

Adventure Airsoft Contest: 20 august 2016

airsoft super daddys alba carolina Adrenalină, acțiune, suspans, echipă – Cel mai nou sport: AIRSOFT. Cele mai bune 6 echipe se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”.

Evenimentul Adventure Airsoft Contest este o etapă din “Triada Airsoft” transilvăneană. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, 20 august, în Cetatea Alba Carolina, cu participarea unor echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş. Acestea vor avea de trecut mai multe probe, printre care eliberarea unui ostatic ţinut prizonier de o trupă de gherilă urbană, traversarea unei zone unde s-a pregătit o ambuscadă , asedierea unui cuib de mitralieră, verificarea aptitudinilor de orientare în teren. Amatorii vor avea acces la atelier de tir gratuit, trageri cu diverse tipuri de replici de arme şi un concurs pentru ei.

Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă. Competiţia este organizată de Asociaţia de Airsoft “Super Daddys”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

 

mircea cartarescu, dilema veche Festivalul „Dilema Veche”: 26-28 august 2016

La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii, festivalul oferă locuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unui weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

O experienţă unică aduce la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfârşit de săptămână. Poţi oricând să vezi un film, un spectacol sau să asişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Vezi integral CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

Evenimente la Aiud şi Mirăslău

Festivalul Internaţional de Folclor Aiud: 6-21 august 2016

Tabăra de artă plastică InterArt: 10-25 august 2016

Zilele Culturii Maghiare: 13-14 august  2016– Miraslău

Vezi şi EVENIMENTELE anului 2016 finanțate de Consiliul Judeţean Alba. CALENDARUL festivalurilor, târgurilor și expozițiilor

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax