Connect with us
Publicitate

Uncategorized

DISTRACŢIA de WEEKEND în ALBA: Alba Carolina Food Fest, Noaptea Cercetătorilor, Garda Apulum, magicianul Robert Tudor. PROGRAM

Publicat

collage33În weekend, la Alba Iulia, sunt organizate din nou evenimente pentru mai multe „gusturi”. Pe Latura de Vest a Cetăţii sunt surprize culinare. De la preparate gill – tacos, burritos, quesadilla, costiţe, la delicii dulci, aveţi ocazia să vă desfătaţi poftele culinare după bunul plac, la „Alba Carolina Food Fest”. Vineri, sunteţi aşteptaţi la Noaptea Cercetătorilor. Veţi putea vedea prezentări despre investigaţia criminalistică, dar şi demonstraţii de meşteşuguri antice şi spectacole.

Sâmbătă şi duminică, lângă Zlatna este reuniunea pasionaţilor de căţărat pe munte. Veţi putea vedea demonstraţii de alpinism, evenimentul incluzând şi un concurs.

Sunt doar câteva repere pentru distracţia de weekend în Alba:

Festivalul „Alba Carolina Food Fest”: 29 septembrie – 2 octombrie, Alba Iulia

IMG_2868La Alba Iulia, de joi până duminică, este Festivalul „Alba Carolina Food Fest”, cel mai delicios eveniment al anului. Până duminică, veţi avea ocazia să vedeţi şi să gustaţi specialităţi precum tacos, burritos, quesadilla, burgeri, costițe sau clătite.

Festivalul se desfăşoară pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia, unde sunt peste 20 de restaurante, de tip fast-food, care-şi prezintă oferta în locaţii mobile de diferite forme: autobuze, microbuze, rulote, căruțe sau standuri.

Vezi FOTO: A început Festivalul „Alba Carolina Food Fest”, la Alba Iulia. Peste 20 de restaurante mobile prezintă preparate delicioase. PROGRAM

noaptea cercetatorilor_11 Noaptea Cercetătorilor, la Alba Iulia – vineri, 30 septembrie

Vineri, 30 septembrie, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia găzduiește Noaptea Cercetătorilor Europeni. În cadrul manifestării, muzeul albaiulian propune mai multe activități, printre care ateliere de meșteșuguri tradiționale, elemente de cultură romană și ateliere antice, spectacol de reconstituire istorică, spectacol de teatru, alături de tombole, concursuri cu premii și multe surprize.

Tot cu această ocazie, de la ora 18.00, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina, va avea loc și reprezentația Gărzii Apulum.

Vezi VINERI: Noaptea Cercetătorilor, la Alba Iulia. Ateliere antice, spectacol de reconstituire istorică şi concursuri. PROGRAMUL evenimentului

Știința iese în stradă în peste 250 de orașe europene și 15 orașe din România pentru a sărbători Noaptea Cercetătorilor Europeni, o serie de evenimente ce apropie publicul larg de fascinanta lume a cercetării, transmit organizatorii.

Aveți ocazia să întâlniţi oameni de știință din diverse domenii care ne pot schimba viața și să deveniți cercetător pentru o zi, participând la activitățile științifice și distractive dedicate.

Magia Copilăriei, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia: vineri, 30 septembrie, ora 18.00

14079578_1276085892444225_3693467581419805392_nTot vineri, la Alba Iulia vine magicianul Robert Tudor. La Casa de Cultură a Studenților, de ora 18.00, oferă cel mai grozav spectacol de magie: „Magia Copilăriei”.

Este un spectacol interactiv de magie pentru copii cu apariții neașteptate de culori, iepuri și porumbei, o bucurie pentru copii.

Nu trebuie să lipsești de la acest spectacol, unde râsetele, zâmbetele și magia sunt garantate.

 

 

 

O nouă locaţie pentru cumpărături

IMG_2825De vineri, este deschisă o nouă locaţie pentru cumpărături. Selgros deschide un magazin format compact la Alba Iulia. Distracţie la cumpărături!

Vezi şi FOTO-VIDEO: Selgros deschide primul magazin la Alba Iulia. A fost inaugurat, în prezenţa oficialităţilor. Cum arată noua locaţie

 

Reuniunea de Alpinism şi Escaladă Sportivă, lângă Zlatna: 1-2 octombrie (sâmbătă şi duminică)

catarare alpinism 1În weekendul 1-2 octombrie, lângă Zlatna, pasionaţii de căţărat pe munte sunt aşteptaţi la Reuniunea de Alpinism şi Escaladă Sportivă (RAE), ajunsă la ediţia a XI-a, în acest an. Organizatorii transmit că de această dată traseele sunt mai dificile, cu morfologie diversă.

Este o acţiune prin care membrii comunităţii locale de alpinişti, dar şi căţărătorii din alte zone se întâlnesc pentru a se bucura împreună de treseele vechi (unele cu valoare istorică) sau recent echipate.

Vezi şi 1-2 octombrie: Reuniunea de Alpinism şi Escaladă Sportivă, lângă Zlatna. Trasee mai dificile, la ediţia din acest an a evenimentului

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax