Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în ALBA: Crosul Europei, concert Voltaj, festival de jazz, târg de toamnă şi Bike Fest. PROGRAM

Publicat

Afis Cros 2016Acest weekend vă aduce opţiuni diverse pentru petrecerea timpului liber în judeţul Alba. Vor fi spectacole, concerte, competiţii sportive şi târgul de produse agricole al toamnei. Şi cum vremea se anunţă îngăduitoare pentru cei care vor să aibă parte de distracţie în aer liber şi după terminarea sezonului oficial de concedii, aveţi liber la făcut planuri. Noi vă oferim câteva idei.

Vineri, 23 septembrie – Alba Iulia, ora 11.00

la Alba Iulia se desfăşoară a treia ediţie a competiţiei Crosul Europei. Traseul este de aproximativ 6 km, pe laturile Cetăţii Alba Carolina. Sunt aşteptaţi să participe 600 de concurenţi.

Evenimentul este dedicat cetățenilor din Regiunea Centru și nu numai, care doresc să participe la acțiunile propuse în 23 septembrie 2016, în vederea petrecerii timpului liber într-un stil de viață sănătos, alături de membrii familiei, colegi sau prieteni.

Este organizat pentru a sărbători Săptămâna Europeană a Sportului, de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, Fundaţia PAEM Alba și Primăria Municipiului Alba.

Startul se dă în 23 septembrie, la ora 11.00 de pe latura de vest a Cetăţii Alba Carolina, zona Catedralei Reîntregirii.

Vezi Crosul Europei, a treia ediţie, la Alba Iulia. Traseu de 6 km, în şanţurile Cetăţii. Premii şi detalii despre înscriere

Vineri, 23 septembrie – duminică, 25 septembrie, Alba Iulia, lângă Bazinul Olimpic – Târgul Apulum Agraria 2016

agriaria 2015 Vineri, 23 septembrie, la Alba Iulia va debuta cea de-a XXV-a ediție a Târgului Apulum Agraria. Timp de trei zile, 160 de producători locali din toate zonele județului precum și din Ungaria expun sute de produse tradiționale, animale și alimente, care vor putea fi admirate și cumpărate din spațiul expozițional aflat în zona Bazinului Olimpic din municipiu. Cel mai important eveniment de promovare a agriculturii județului Alba promite să fie și în acest an un important loc de întâlnire pentru fermieri, producători, furnizori de maşini/unelte și specialiști din domeniul agricol.

160 de producători locali din toate zonele județului Alba, precum şi din Ungaria îşi prezintă produsele. Agricultorii găsesc în sectorul de utilaje și echipamente agricole, atât utilajele folosite odinioară, cât și cele moderne care oferă soluţii optime pentru modernizarea fermei sau gospodariei.

În cadrul sectorului de păsări, animale mari și mici sunt expuse diverse rase de bovine, ovine, găini ornamentale, raţe, fazani, porumbei și lebede şi veţi descoperi ce înseamnă pasiunea pentru creșterea acestora. De asemenea, o noutate va fi prezentarea în sectorul crescătorilor de animale a unui stand cu măgărițe din Munţii Apuseni, ale căror produse sunt recunoscute pentru calitatea și beneficiile asupra sănătăţii.

În fiecare zi, un expozant din sectorul zootehnic va organiza o tombolă constând în oferirea unui vitel, pentru a răsplăti participarea cetățenilor la acest eveniment. Programul este completat de concursuri, demonstraţii culinare și alte momente atractive atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, totul stând sub semnul abundenţei şi rodniciei toamnei.

Vezi şi Târgul Apulum Agraria 2016, la Alba Iulia. Produse tradiționale, alimente, dar şi expoziţie de fazani şi lebede. PROGRAM

voltaj Vineri, 23 septembrie – Alba Iulia, ora 19.00 – Piaţa Cetăţii – concert Voltaj

Albaiulienii şi oaspeţii lor îi vor putea vedea şi asculta, pe 23 septembrie, pe cei din îndrăgita trupă Voltaj, din nou, în Cetatea Alba Carolina.

Formaţia va susţine un concert la un eveniment organizat de o companie naţională, care are şi punct de lucru în Alba. Sărbătoreşte 210 de ani de existenţă.

Concertul va fi prezentat în cadrul turneului XTour 2016.

Intrarea este liberă.

Vineri, 23 septembrie – duminică, 25 septembrieLuncile Prigoanei (Munţii Şureanu)Bike Fest

bike fest sureanuO nouă competiție dedicată iubitorilor de ciclism și natură va fi organizată la sfârșitul acestei luni, chiar în inima munților. Șureanu Bike Fest va avea loc în perioada 23-25 la Luncile Prigoanei și sunt invitați să participe toți cei care vor să se bucure de câteva zile pline de mișcare și distracție.

O experiență unică, locuri superbe și oameni frumoși. De toate acestea vor avea parte curajoșii care vor pedala 20 de km în Munții Șureanu.

Vezi 23-25 septembrie: Prima ediție a Șureanu Bike Fest în Luncile Prigoanei. Invitație la pedalat pentru pasionații de ciclism și natură

 

 

 

Sâmbătă, 24 septembrie – Duminică, 25 septembrie – Festivalul Alba Jazz – Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor

2 JAZZ-sambataAlba Iulia găzduieşte la sfârşitul acestei săptămâni, în 24 şi 25 septembrie, o nouă ediţie a Festivalului Alba Jazz, unul dintre cele mai importante evenimente de jazz din România. Festivalul promovează şi la ediţia din acest jazz-ul românesc şi va oferi iubitorilor acestui gen muzical seri speciale de jazz de calitate, dar şi surprize.

Cu un nou concept, festivalul se mută pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia urmând ca sâmbătă şi duminică să ne încânte cu muzica lor Bucharest Jazz Orchestra, BaLaKo dar şi prietenii jazz-ului din Alba: White City Band, LAU (Laura Orian) şi CAffe Noir Band.

Invitat special al festivalului este Cezar Cazanoi, instrumentistul numărul 1 în România în ceea ce priveşte instrumentele tradiţionale de suflat.

Vezi şi În weekend: ALBA JAZZ 2016. Bucharest Jazz Orchestra şi BaLaKo, pentru prima dată la Alba Iulia. PROGRAM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax