Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DISTRACȚIA din WEEKEND în Alba: Spectacole de teatru, Festivalul Luminii, sesiuni de observare a cerului înstelat şi petreceri în Stage

Publicat

oameni plimbare cetate porti poarta 1 i De vineri, începe weekend-ul, astfel se dă startul şi distracţiei în Alba Iulia. Cei care nu au ajuns până acum la teatru, în următoarele trei zile au ocazia să participe la spectacole de teatru, concert de chitară clasică, lăută şi duduk, lansări de carte, dar şi la o discuţie faţă în faţă cu actorii Pavel Bartoş şi Dorina Lazăr. De asemenea pentru că se spune că numărul trei este cu noroc, Cercetaşii din Alba Iulia, organizează în Alba Iulia Festivalul Luminii, în faţa Obeliscului, care se află la a treia încercare în acest an.

Noaptea distracţia continuă în Alba Iulia cu petrecerile din Stage. Petrecere Underground, cu Adrian Eftimie şi alţi 3 DJ care vor mixa vineri seara în club, dar şi un show live pe ritmuri de saxofon.

Vineri de la ora 18.30 la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, actriţa Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti îşi întâlnire cu publicul albaiulian, în spectacolul „Astă seară: Lola Blau”, în regia lui Alexandru Dabija.

Seara continuă la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 21.00 cu spectacolul, „Don Quijote” în regia lui Mihai Măniţiu, a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Compania Liviu Rebreanu.

Pentru tineri, şi nu numai, distracţia continuă în Stage cu prima petrecere Underground, la care invitat special este Adrian Eftimie. Alături de alţi 3 DJ, Akadela, Eddy Varadi, Moving Elements, va mixa oentru publicul albaiulian.

Sâmbătă, ziua începe cu lansări de carte, şi spectacole pentru copii. Continuă cu sărbătorirea Zilei Internaţionale a Astronomie, care este marcată şi la Alba Iulia. Astfel că între orele 17.00-23.00, pe esplanada Obeliscului lui Horea, Cloșca și Crisan albaiulienii sunt invitaţi să participe la sesiuni de observare a cerului înstelat, cu instrumente astronomice corespunzătoare puse la dispoziţie de pasionaţii de astronomie. În cazul în care condițiile meteorologice nu vor fi favorabile pentru observații, evenimentul se va anula.

Afis Festivalul Luminii Seara, între orele 19.30-21.30, în fața Obeliscului de la Poarta III a Cetății va avea loc Festivalul Luminii. Vizitatorii vor avea parte de forme din gulguțe colorate, o expoziție foto în aer liber cu cei 20 de ani de poveste ai grupului de cercetași, o gulguță imensă unde fiecare poate completa răsunsul la întrebarea „Care sunt lucrurile mărunte care îți fac ziua mai bună?”, dar și alte activități care vor completa această lume de poveste.

De la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor un spectacol din cadrul Festivalului de Teatru „Poveşti”, care nu trebuie ratat este „Folia, Shakespeare &Co”, în regia lui Gigi Căciuleanu.

Iar de la ora 21.00, puteţi „servi” o porţie de muzică franţuzească, la Sala Teatrului de Păpuşi. Didier Malherbe & Renaud Gillet, din Franţa vor face atmosferă cu un conert de duduk, chitară clasică şi lăută.

De la ora 23.00, Stage îşi deschide din nou porţile cu un show live, oferit de Sax Machine – The man with the sax.

Duminică la ora 12.30 aveţi întâlnire faţă în faţă cu actorii Dorina Lazăr şi Pavel Bartoş. În ultima zi a festivalului nu trebuie să pierdeţi spectacolul, în regia lui Felix Alexa, „Însemnările unui nebun” şi comedia „Linişte! Sărut. Acţiune!”, în regia lui Peter Kerek, unde veţi avea ocazia să vedeţi culisele turnării unui film de dragoste.

AICI PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE TEATRU DE LA ALBA IULIA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax