Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Distracție pentru toate gusturile în acest weekend: Festival „Très Courts”, „Zilele Cetății Medievale”, concerte și petreceri cu tematică

Publicat

Sfârșitul de săptămână se apropie și nu va veni singur, ci cu o mulțime de evenimente la care albaiulienii se pot destinde. „Zilele Cetății Medievale”, Festivalul de Film de Foarte Scurt Metraj, „Très Courts” și petreceri pentru toate gusturile în localurile din Alba Iulia sunt doar câteva exemple.

Dacă încă nu ați decis unde vă veți petrece acest sfârșit de săptămână, vă prezentăm câteva posibilități.

Vineri, 26 aprilie

Odată cu sosirea primăverii, la Alba Iulia începe sezonul festivalurilor. Acest weekend este rezervat evenimentului „Zilele Cetății Medievale”, organizate de Primăria Alba Iulia, care va “reînvia” latura de nord a Cetății Alba Carolina. Vor fi demonstrații de luptă, scenete medievale, jonglerii, spectacole de mimă, replici ale tehnicilor de luptă ale ordinelor cavalerești, concerte de muzică medievală, dansuri și spectacole pirotehnice. Vezi aici programul.

Albaiulienii vor avea în acest sfârșit de săptămână posibilitatea să vizioneze nenumărate filme la Festivalul de Film de Foarte Scurt Metraj, „Très Courts”, aflat în acest an la cea de-a VII-a ediție în România și la cea de-a a VI-a de când rulează în Alba Iulia. Festivalul constă în trei seri de film, în care vor fi proiectate zeci de „foarte scurt metraje” de maxim 3 minute. Filmele vor rula în spațiile RYMA, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, în sălile de proiecție. Vezi aici programul.

„La Poarta” vă invită vineri la o petrecere în care albul pur și elegantul negru vor fi piesele principale. „Black&White Party” va fi animată de Kito, care promite o seară demențială cu muzică house.

Club Allegria organizează vineri o petrecere pentru pasionații de muzică house la „Armin Van Buuren Night”. Petrecerea începe la ora 23.00, iar intrarea este liberă.

 

„Le Papion” organizează vineri o petrecere autentic românească. Albaiulienii vor putea să asculte cele mai cunoscute hituri ale artiștilor români și să se îmbrace în cele trei culori care ne reprezintă țara. Petrecerea începe la ora 22.00, iar intrarea este liberă pentru fete și costă 10 lei pentru băieți.

Albaiulienii talentați într-ale cântatului se pot mândri cu vocile lor, vineri, la Karaoke Night în Club Enjoy Life. Așadar pregătiți-vă melodiile și luați grupul de prieteni care să vă susțină pentru a face spectacol cu microfonul.

Sâmbătă, 27 aprilie

 

După aproape doi ani de petreceri, sute de shot-uri, mii de clienți care i-au trecut pragul și zeci de artiști care au concertat pe scena de la „Club Stage”, a sosit momentul pentru o pauză de relaxare, dar asta nu înainte de petrece încă două seri memorabile în cel mai mare club din oraș. Așadar, sâmbătă, 27 aprilie și duminică, 5 mai, albaiulienii vor putea să ia parte la cele două petreceri de oferite de Club Stage.

„Goldies Pub” vă așteaptă, sâmbătă, 27 aprilie, la o seară de distracție cu muzică bună. De această dată, cei care vor întreține atmosfera vor fi membrii trupei „ Zoom-Z”. Aceștia promit o seară de excepție cu cover-uri 100% live. Intrarea costă 15 lei.

Pasionații de muzică underground vor avea ocazia să asiste sâmbătă, la Habitat, la un concert oferit de CTC. DOC, Deliric și Vlad Dobrescu au înființat în 1999 trupa hip-hop CTC „Controlul Tehnic de Calitate„, una dintre cele mai iubite din underground-ul românesc. De asemenea, sunt membri fondatori ai label-ului independent „Facem Records”. Concertul începe la ora 22.00, iar intrarea este 20 de lei.

7th Flower este o apariţie deopotrivă stranie şi liniştitoare în peisajul muzical românesc. Numele de scenă al Laurei Orian, vocea trupei Sensor timp de 9 ani, 7th Flower îşi găseşte inspiraţia în sonorităţi electro-minimal, trip-hop şi dub marca Portishead, Tricky, Faithless ori Björk, dar nu seamănă cu nimic altceva. Sâmbătă, 27 aprilie, Laura, avându-i alături pe Alex Ciorogar la bas şi pe Sergiu Fănică la tobe, vine „La Poartă” cu un setlist organic, apropiat mai degrabă de zona improvizaţiilor de jazz decât de ermetismul electronicului, cu o muzică suplă, de o sinceritate frustă, tulburătoare.

 

Dacă e sâmbătă, e clar că e petrecere cu tematică în Club Allegria. De această dată, petrecăreții își vor putea arăta atitudinea de demon sau sensibilitatea de înger la „Ange ou Demon Party”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax