Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DNA: 66 de inculpaţi condamnaţi definitiv, în luna mai, în dosare de corupţie. Pedepse până la 11 ani închisoare

Publicat

DNA Direcţia Naţională Anticorupţie informează că, în luna mai, în dosare de corupție instrumentate, au rămas definitive 30 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 66 de inculpați.

Pe lista celor condamnaţi se află un procuror, un judecător, trei primari (unul de municipiu, unul de sector Capitală, unul de comună), un viceprimar de municipiu, un ofițer de poliție, un ofițer ISU, doi inspectori transport rutier, un lucrător vamal.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 66 de inculpați sunt cuprinse între 11 ani închisoare și 3.400 lei amendă penală.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare, transmite instituţia într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax