Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DNA: Premierul Victor Ponta are SECHESTRU pe apartament, pentru un prejudiciu de peste 50.000 de lei, în dosarul Turceni-Rovinari

Publicat

victor ponta III Premierul Victor Ponta are sechestru asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea sa, pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 50.000 de lei în dosarul Turceni-Rovinari. Precizările au fost făcute miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la ieșirea din sediul DNA, că i s-au prezentat rezultatele expertizei din dosarul său, subliniind că a plătit cu 2.000 de lei în plus taxe pe care nu intenționează să le ceară înapoi, potrivit Agerpres.

„Da. Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român”, a afirmat premierul întrebat de rezultatele expertizei și cât s-a stabilit prejudiciul.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat miercuri la DNA, fiind citat în dosarul Rovinari – Turceni.

La intrarea în sediul DNA, premierul a confirmat că expertiza din dosar este finalizată. În ceea ce privește eventuale declarații, el a arătat că procurorul de caz va decide în acest sens.

“Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.

Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei.

Acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”. Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziția contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.

În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”.

Practic, plățile făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat.

Precizăm că, în respectiva cauză, PONTA VICTOR VIOREL este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, iar ȘOVA DAN-COMAN este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani”.

De altfel, DNA anunţase încă din 13 iulie că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin lui Victor Ponta, inculpat în dosarul Turceni — Rovinari, instrumentat de DNA, cu acuzaţiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Dosarul se referă la perioada în care premierul a fost avocat, respectiv reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

Citeşte şi Victor Ponta, INCULPAT în dosarul Turceni-Rovinari. Procurorii DNA au pus SECHESTRU pe averea premierului

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax