Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doar 7% dintre şcolile din România deţin autorizaţie privind protecţia contra incendiilor. Cîmpeanu: „Procedura nu este nici simplă, nici rapidă și nici ieftină”

Publicat

clasa,manual Dintre cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor. Declaraţia a fost făcută sâmbătă, de premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

„Pe baza principiului pe care l-am anunțat deja, al transparenței, pentru că nerecunoașterea problemelor nu înseamnă rezolvarea lor, vă răspund și în calitatea pe care o am încă de deținător al portofoliului de la educație: din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație (…), cu privire la protecție contra incendiilor (…) 1.295 de școli mai exact”, a spus Cîmpeanu, sâmbătă, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, la întrebarea câte școli și grădinițe din București și din țară au avize de la ISU.

Cîmpeanu a explicat că procedura de autorizare pentru pază și securitate contra incendiilor „nu este nici simplă, nici rapidă și nici ieftină”.

„S-a ajuns în timp prin faptul că această autorizare nu este nici simplă, nici rapidă și nici ieftină. Proiectul de autorizare trebuie făcut de către factori atestați. Are costuri ce se situează între 10, 12 – 15.000 de euro și durată de realizare de 6,7,8,12 luni în funcție de complexitatea fiecărei clădiri, fiecărui amplasament. Există o slabă capacitate cu privire la asigurarea acestor servicii. A existat și o atenție insuficientă acordată în ultimii 25 de ani acestui aspect”, a spus Cîmpeanu, întrebat cum explică acest lucru.

În același cadru, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că sunt în desfășurare și controalele în cluburi și a atras atenția că acestea trebuie să își numere clar clienții.

„Dacă prindem un club sau o discotecă care depășeste cifrele prevăzute prin autorizație, o închidem pe 60 de zile și o să amendăm între 30 și 100.000 de lei, așa cum prevede legea. (…) Vor fi controale și astăzi, și mâine, și poimâine, continuu”, a explicat Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, întrebat câte spitale sunt fără autorizație de la pompieri, a răspuns că sunt în evaluare și săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax