Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Documentar BBC2 despre maneliști, cu Adi ”The Miracle” și alții. “The New Gypsy Kings of Romania”

Publicat

“The New Gypsy Kings of Romania” , în traducere “Noii Regi ai Țiganilor din România”, este un documentar BBC2, produs de Liviu Tipuriță, care descrie luxul în care trăiesc maneliștii. Un documentar despre sărăcie, opulență, muzică și exotismul unor comunități din estul Europei, despre care majoritatea occidentalilor nu știu nimic.

Viața maneliștilor din România a ajuns subiect de documentar BBC. Starurile din industria manelelor pot câștiga și câte 20.000 de euro pe seară, la o nuntă, iar unii din cântăreți au și câte 4-5 nunți pe noapte. La petrecerile cu manele, banii curg în valuri, iar videoclipurile starurilor acestui gen muzical au milioane de vizualizări pe internet.

“Manelele glorifica gangsterii”, au notat jurnalistii de la BBC. “Traiesc viata ca sultanii”, au observat si cei de la Mirror. Jurnalistii britanici au făcut o analiza a imaginilor prezentate și au ajuns la următoarea concluzie: comunitatea romă estepolarizată: este și saracă, și bogată. Se mai aminteste ca datorita unui sunet modern, industria manelelor s-a dezvoltat mereu si a generat câștiguri uriașe pentru cei mai cunoscuți cântăreți ai momentului.

În imaginile documentarului se remarcă o serie de cadre cu Adrian Minune sau Adrian The Miracle, un cunoscut al menelelor. Spectatorii pot vedea palatul în care locuiește acesta, dar și un moment în care soția lui îi pune ciorapii.

“Comunitatea rromă s-a schimbat extraordinar de mult. A ajuns de la căruță la ferrari, de la corturi la palate.” – Adrian Simionescu ”The Miracle”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax