Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

DOCUMENTE: 5 localități din Alba și-au depozitat, fără să plătească, resturile menajere în groapa de gunoi a orașului Ocna Mureș

Publicat

Recentul regulament aprobat de Consiliul Local Ocna Mureș prin care se permite depozitarea în groapa de gunoi a orașului a reziduurilor provenite de la alte localități a fost unul dintre subiectele mult dezbătute de cetățeni în ultima perioadă. În timp ce aceștia cer administraţiei locale interzicerea depozitării, edilii atrag atenția că prin acest regulament nu se dorește altceva decât intrarea în legalitate a unei activități ce se derula încă de pe vremea fostei conduceri a Primăriei. Reprezentanții instituţiei fac publice, în sprijinul acestor afirmații, cinci contracte încheiate între vechea administrație locală și alte localități, care au fost semnate și puse în practică fără aprobarea Consiliului Local.

Conducerea Primăriei Ocna Mureș mai arată că depozitarea deșeurilor din alte localități s-a realizat până acum gratuit, întrucât la niciunul dintre respectivele contracte nu s-a încasat vreun ban la bugetul local, deși unele dintre ele prevăd anumite sume de taxare. În acest caz, administrația locală se întreabă cine a încasat de fapt acești bani. Contractele încheiate de vechea conducere a Primăriei au fost cu administrațiile locale din Baia de Arieș, Blaj, Cîmpeni, Sebeș și Aiud.

Vă prezentăm mai jos comunicatul Primăriei Ocna Mureș:

„Prin aprobarea Regulamentului de funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş se doreşte intrarea în legalitate a activităţii desfăşurate în acea locaţie, eficientizarea şi ecologizarea activităţii respective, precum şi obţinerea de fonduri pentru închiderea acestui depozit.

Întrucât contractele încheiate de Primărie sunt publice, anexăm alăturat 5 (cinci) contracte încheiate de vechea administraţie pentru depozitarea de gunoaie în depozitul de deşeuri nepericuloase din Ocna Mureş, inclusiv deşeuri de turnare (zgură) de la Aiud. Aceste contracte au fost semnate şi puse în practică fără a fi aprobate de Consiliul Local şi fără a exista un regulament de funcţionare al depozitului de deşeuri.

S-a atras atenţia că acele persoane, apropiate fostei administraţii, care contestă vehement acest regulament şi care dezinformează comunitatea prin diferite acţiuni, au de fapt ca scop principal ascunderea unor activităţi de depozitare de gunoaie din mai multe localităţi din judeţ şi distragerea atenţiei publice de la unele contracte semnate de vechea conducere a primăriei. De ce nu au fost la fel de vehemenţi şi la semnarea contractelor prezentate acum?

De asemenea, depozitarea deşeurilor din alte localităţi a fost GRATUITĂ, întrucât la niciunul dintre contracte nu s-a încasat niciun ban la bugetul local, deşi unele dintre ele prevăd anumite sume de taxare. Cine a încasat acei bani?

Activitatea de la depozitul de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş este acum, în baza acelui Regulament, o activitate legală, eficientă economic, cu scopul declarat de a crea locuri de muncă prin organizarea depozitării şi selectarea deşeurilor reciclabile. Aceste acţiuni sunt generatoare de bani la bugetul local şi de asemenea ajută la ecologizarea necesară închiderii gropii de gunoi a oraşului. Banii astfel obţinuţi pot fi folosiţi şi la alte investiţii de interes local, atât de necesare în oraşul Ocna Mureş.

<Până acum, deşi există mai multe cereri, nu a fost încheiat niciun contract pentru depozitarea deşeurilor din alte localităţi. Se vor accepta doar acele solicitări de depozitare de pământ şi moloz care nouă ne este necesar în cantităţi foarte mari pentru închiderea depozitului şi ecologizarea zonei şi care aduc şi bani bugetului local>, a declarat primarul Silviu Vinţeler.”

Consultați și contractele puse la dispoziție de Primăria Ocna Mureș: contract baia de ariescontract blajcontract cîmpenicontract sebescontract zgura aiud

Sursa foto: ocnamuresonline.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Depozitarea unor deşeuri de la Luduş la groapa de gunoi de la Ocna Mureş, discutată în şedinţa CL de săptămâna viitoare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax