Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi adulţi şi un copil, TURIŞTI maghiari, BLOCAŢI pe stâncă, la Rimetea. Intervenţie Salvamont şi SMURD, în zona Piatra Secuiului

Publicat

rimetea-2Trei turişti maghiari au rămas blocaţi pe stâncile din zona Piatra Secuiului, la Rimetea, luni, în jurul amiezii şi au avut nevoie de intervenţia Salvamont.

Din primele informaţii, este vorba despre doi adulţi şi un copil care au rămas pe stâncă şi nu au mai putut coborî.

La faţa locului au fost chemaţi să intervină, pe lângă echipaje Salvamont, şi o ambulanţă SMURD Aiud, în cazul în care turiştii vor avea nevoie de asistenţă medicală.

Din primele date, niciunul dintre cei trei nu a fost rănit.

UPDATE: Şeful Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat pentru Alba24 că intervenţia a fost dificilă şi de durată pentru că turiştii au fost coborâţi de pe stâncă, fiecare, lansaţi pe coardă, de către salvamontişti. Este vorba despre o familie, soţ, soţie şi o fetiţă în vârstă de aproximativ 4 ani, din Ungaria. Cei trei au plecat în drumeţie pentru Munţii Trascăului, fără să urmeze un traseu dinainte stabilit şi fără să respecte cel marcat. Au ajuns într-o zonă foarte abruptă, s-au căţărat până unde au putut, însă au rămas blocaţi pe un vârf de stâncă.

De acolo au strigat după ajutor şi în aproximativ o jumătate de oră – o oră, au fost auziţi de proprietara unei pensiuni, care a anunţat la 112.

În aproximativ 40 de minute au fost reperaţi de echipajul Salvamont Alba şi au fost, în cele din urmă, coborâţi de pe munte.

Zona deosebit de pitorească şi spectaculoasă de la Rimetea atrage turişti din toate colţurile ţării şi de peste hotare. Totuşi, accesul pe stâncile din masivul Piatra Secuiului este recomandat doar celor care sunt echipaţi corespunzător şi folosind doar traseele marcate.

Nu este pentru prima dată când unii turişti care s-au aventurat, „furaţi” de peisaj pe alte trasee şi au avut nevoie de ajutorul echipajelor Salvamont şi SMURD.

La sfârşitul anului trecut, un grup de zece turişti din Cluj, inclusiv un copil, s-au rătăcit în aceeaşi zonă.

Citeşte şi Zece turiști din Cluj, printre care şi cinci minori s-au rătăcit în zona Rimetea. Salvamont Alba a intervenit pentru recuperarea grupului

interventie salvamont rimetea În vara anului trecut, alţi doi turişti maghiari, care nu erau echipați corespunzător pentru o drumeție pe munte și au părăsisit traseul cu marcaj turistic, au avut nevoie de intervenţia Salvamont. Cei doi intraseră într-o zonă foarte periculoasă, cu stâncărie și grohotiș.

Citeşte şi Doi turiști maghiari s-au rătăcit pe munte, la Rimetea. Salvamontiștii au reușit să îi recupereze în siguranță

„Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă, dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte și marcajul turistic”, subliniază Lucian Forda, şeful Serviciului Public Salvamont Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax