Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi artiști din Aiud și-au donat lucrările pentru a-l ajuta pe Levente Polgar. Licitație pe Facebook

Publicat

Artistul aiudean Ștefan Balog și-a donat două lucrări pentru a-l ajuta pe Levente Polgar, sportivul care vrea să participe la Arctic Ultra, cea mai dură competiție din lume, dar nu are bani suficienți pentru taxa de participare. Licitația va ține până în data de 26 noiembrie și se va ține, în mod inedit, pe pagina de Facebook a lui Levente Polgar.

Ștefan Balog, un foarte cunoscut artist din Aiud, cu lucrări expuse în toată lumea, a donat două lucrări: ”Semn interimar”, ulei/pânză, 80×60 cm, evaluat la 3200 euro, preț de pornire 1000 euro și ”Simboluri modulare”, ulei/pânză, 80×80 cm, evaluat la 3600 euro, pret de pornire 1200 euro.

Un al doilea artist care și-a anunțat susținerea pentru Levente Polgar este Rodica Pungea, membră a Uniunii Artiștilor Plastici, de asemenea, din Aiud. Aceasta îi va dona cel mai probabil lui Levente un tablou denumit ”Zborul” și un tablou reprezentând un peisaj citadin, ale căror prețuri de pornire nu au fost stabilite.

Banii obținuți din această licitație vor fi folosiți pentru achitarea taxei de participare la Ultra Arctic 6633, în valoare de peste 3000 de lire.

Aiudeanul Levente Polgar este primul concurent din lume cu un handicap fizic, acceptat la cel mai dur concurs din lume, Arctic Ultra 6633. Deși lucrează în construcții, pentru acesta este foarte greu să acopere cheltuielile legate de participarea la această competiție. Mai mulți prieteni de-ai săi s-au mobilizat pentru a-l ajuta. Printre aceștia, fostul ministru Mihnea Motoc și-a rugat prietenii să nu îi cumpere nimic de ziua sa și le-a dat acestora contul în care să îi doneze sumele de bani lui Polgar.

Arctic Ultra 6633 va avea loc în 2018, în nordul extrem al Canadei, fiind cea mai dificilă, cea mai rece și mai crâncenă competiție de pe planetă. Ultramaratonistul din Aiud a fost selectat să participe la cursa de 563,2 km, fiind primul concurent din istoria competiției cu un handicap fizic. Levente Polgar și-a pierdut mâna dreaptă când era copil, într-un accident, dar asta nu-l împiedică să muncească.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax