Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi bărbați din comuna Horea, acuzați că au tăiat ilegal lemne din pădure și plănuiau să dea vina pe furtună. Unul este pădurar

Publicat

foto silvic 2 Doi bărbați din comuna Horea (Munții Apuseni) s-au gândit să fure niște lemne din pădure și să dea vina pe furtuna de săptămâna trecută. Unul dintre ei este chiar pădurar și i-ar fi spus celuilalt bărbat că poate să taie liniștit arbori sănătoși, nemarcați, fără să își dea nimeni seama, având în vedere arborii doborâți de vijelie cu câteva zile în urmă. 

Poliţiştii din Beliş şi Mărişel, localități din județul Cluj învecinate cu Horea, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj, aveau informații că există hoți de lemne care încearcă să profite de pe urma furtunii de săptămâna trecută au început controale în pădurile de pe raza de competenţă ”pentru descurajarea comiterii de delicte silvice având în vedere urmările fenomenelor meteorologice periculoase, care au doborât un număr mare de copaci”.

Într-un comunicat de presă al IPJ Cluj, se precizează că în zona denumită popular ,,Ursoaia”, de pe raza adminstrativă a comunei Beliş au fost descoperiţi mai mulţi arbori tăiaţi de pe picior (adică fără să fie căzuți), care nu prezentau marcă silvică. În baza constatării, au fost iniţiate verificări pentru identificarea persoanelor implicate în tăierile ilegale.

”Astfel, din cercetări a reieşit că, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din judeţul Alba, în calitate de pădurar, ar fi instigat un alt bărbat să taie arbori, în contextul în care fapta ar fi putut fi ascunsă având în vedere arborii căzuţi, rupţi în urma fenomenelor meteo. În urma probatoriului administrat, la data de 22  septembrie a.c., faţă de organul silvic şi faţă de bărbatul bănuit de tăieri ilegale, în vârstă de 57 de ani, din Alba, a fost dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori şi tăiere fără drept, fapte prevăzute de Codul silvic” se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Aproximativ 9 metri cubi de material lemnos,  în valoare de peste 2.600 de lei, provenit din comiterea infracţiunii, au fost confiscaţi şi predaţi în custodia personalului silvic.

foto silvic 1

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax