Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi consilieri PSD Alba s-au sucit ca să arate că există opoziție în Consiliul Județean. Susțin că au fost împotriva unui proiect, chiar dacă s-au abținut de la vot

Publicat

IMG_8656 Mustrați de conștiință sau probabil de partid, doi consilieri județeni ai PSD Alba și-au „rectificat” votul pentru un proiect de hotărâre supus spre aprobare în ședința extraordinară a CJ, desfășurată în data de 21 iulie. La o săptămână după ce s-au abținut de la votul pentru proiectul „Regulamentul serviciului de transport public de persoane”, la care doar Daniel Zdrânc a votat împotrivă, colegii Corneliu Mureșan și Nicolae Luca au cerut să se consemneze în procesul verbal că nici ei nu sunt de acord cu acel proiect, asta deși la prima ședință au tăcut mâlc.

Tinerii consilieri județeni ai PSD Alba nu ratează nicio ocazie de a face zarvă în ședințele de CJ, pe proiecte care nu sunt tocmai pe placul lor. Încă de la primele întâlniri, aceștia și-au dorit să iasă în evidență punctând anumite probleme, asta cu toate că fiecare articol din proiect este discutat și aprobat de comisiile de specialitate, din care fac și ei parte. Singura diferență între ședința de comisie și cea din plen este că în cel din urmă caz este prezentă şi presa, motiv pentru care aceștia ar prefera să își spună părerea doar în momentul în care sunt filmați.

Asta se întâmplă de la prima ședință a noului CJ și s-a întâmplat și în ședința de joi, când doi consilieri PSD, Corneliu Mureșan și Nicolae Luca, și-au dat seama că au votat „greșit” un proiect de hotărâre şi au cerut consemnarea, cu toate că pe ordinea de zi, de data aceasta, erau alte propuneri.

cjvotimpotriva Mai exact, în ședința din data de 21 iulie a fost supus la vot, spre aprobare, printre altele, proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru asigurarea continuității serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în judeţul Alba”. Atunci, singurul care a votat împotrivă a fost consilierul Daniel Zdrânc, pe motiv că proiectul este ilegal. Corneliu Mureșan și Nicolae Luca s-au abținut de la vot.

VEZI: Daniel Zdrânc, singur împotriva tuturor în Consiliul Județean Alba. Nu a votat un proiect de hotărâre pentru că îl consideră ilegal

Vezi AICI Minuta ședinței din data de 21 iulie 2016. (preluată de pe site-ul Consiliului Județean Alba în data de 28 iulie, ora 16.00)

După șapte zile, în care au avut timp să se gândească și să discute cu mai marii partidului, cei doi s-au trezit din „euforie” și și-au dat seama că nu au fost solidari colegului, motiv pentru care, la ședința din 28 iulie, au decis că de fapt și ei vor să voteze împotrivă, lucru pe care l-au cerut consemnat.

Ba chiar cei doi spun că și la prima ședință au avut voturi împotrivă, asta cu toate că secretarul a repetat atunci că au un sigur vot cu „NU”, cel al consilierului Zdrânc.

Nici președintele CJ, Ion Dumitrel, nu a prea înțeles ce s-a întâmplat. Întrebat despre situație, a răspuns: „Nici eu nu știu. Secretarul și juriștii din consiliu vor studia din nou acea stenogramă și o să le transmită în final în punct de vedere”.

Zarva creată pe tema acestui proiect a fost una inutilă având în vedere că a fost aprobat, cu sau fără voturile celor trei social-democrați.

Referitor la problemele juridice în instanţă pe care CJ le are cu trei transportatori încă din 2008, Ion Dumitrel spune că procesele sunt încă în derulare și că de doi ani se așteaptă o decizie de la ÎCCJ.

VEZI: Șeful CJ Alba și 30 de consilieri ar putea fi obligați să plătească din PROPRIUL BUZUNAR aproape 3 MILIOANE de euro. Artificiul juridic ce mută vina pe doi foști consilieri

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax