Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi membri ai grupării „Sibişean”, daţi în urmărire, au ajuns după gratii. Au de executat câte trei ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată

Publicat

inchisoare Doi membri ai grupării „Sibişean”, condamnaţi pentru infracţiuni de crimă organizată, au fost transportaţi de poliţişti, miercuri, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud. Cosmin Stelian Sibişean (39 de ani) şi Marius Mihai Pătruţ (38 de ani) erau daţi în urmărire, după decizia definitivă a instanţei din octombrie 2014, prin care au de executat câte trei ani de închisoare. Cei doi s-au predat singuri la poliţie.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Alba au pus în executare mandatele de executare a pedepsei închisorii emise pe numele lui Cosmin – Stelian Sibişean, în vârstă de 39 ani, din Alba – Iulia, care a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani închisoare şi Marius – Mihai Pătruţ, de 38 ani, din Alba Iulia, care este condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani închisoare. Ambii au fost depuşi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud.

Cei în cauză au făcut parte din gruparea „Sibişean”, din Alba Iulia şi au fost condamnați de Tribunalul Vâlcea pentru comiterea unor infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

Pentru că s-au sustras de la executarea pedepsei, membrii grupării „Sibişean” erau daţi în urmărire naţională şi internaţională.

Cei 12 inculpaţi din gruparea “Sibişean” şi-au aflat pedepsele finale în 16 octombrie 2014, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în dosarul de criminalitate organizată. Instanţa a păstrat decizia Curţii de Apel Piteşti, astfel că nouă dintre inculpaţi intră după gratii.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o liderul grupului, Claudiu Mircea Sibişean, care va sta în închisoare şapte ani. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile declarate de inculpaţi.

În urma dosarului înaintat de DIICOT Alba, 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată, la începutul anului 2006, la Tribunalul Alba. Acuzaţiile au fost de iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă şi instigare la lipsire de libertate în mod ilegal, lovire şi alte violenţe, proxenetism, perversiuni sexuale, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta fapte au avut loc în perioada 2001 – 2005.

Citeşte şi Gruparea „Sibişean”, condamnată la 43 de ani de închisoare cu executare. Sentinţă definitivă la Înalta Curte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax