Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi tineri din Ocna Mureş, cu dosar penal pentru braconaj piscicol. Au fost prinşi la pescuit pe râul Mureş, în perioada de prohibiţie

Publicat

peste braconaj Doi tineri din Ocna Mureş  sunt cercetaţi pentru braconaj piscicol, după ce au fost prinşi în timp ce pescuiau în râul Mureş, în perioada de prohibiţie. Poliţia recomandă respectarea prevederilor legale privind pescuitul şi reaminteşte faptul că, potrivit ultimelor norme în domeniu, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, sunt instituite restricţii pentru pescuit.

Potrivit IPJ Alba, joi, 19 mai, poliţiştii din Ocna Mureş, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol din albia râului Mureş, au depistat doi  tineri, de 26 şi 27 de ani, din oraş, în timp ce pescuiau în locul numit “Valea Ciungii”. Asupra acestora au fost găsiți mai mulţi peşti vii, pe care poliţiştii i-au eliberat în apă. Undiţele găsite asupra celor doi tineri au fost confiscate.

Faţă de aceştia, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere natural”, faptă prevăzută si pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că la data de 11.02.2015, în monitorul Oficial al României nr. 110, a fost publicat Ordinul Comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 307/152/2015 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2015.

În conformitate cu prevederile acestuia, “se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat pe o durată de 45 de zile, în perioada 11 aprilie – 25 mai inclusiv, cu anumite excepții menționate în ordin.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax