Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dorin Şerdean, despre schimbarea sa din funcţia de viceprimar: ”Mi s-a cerut demisia înainte de concediu”

Publicat

dorin serdean Fostul viceprimar al municipiului Alba Iulia, Dorin Șerdean, a ținut să facă unele precizări în contextul schimbării sale din funcție. Marți, într-o conferință de presă, acesta a declarat că a negociat fotoliul de viceprimar în 2012 și că, după tensiunile din ultima perioadă și după ce i s-a cerut demisia, schimbarea sa din funcție era previzibilă. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că nu regretă refuzul de a schimba ”tabăra”, anul trecut, când Mircea Hava i-a făcut propunerea să treacă la ACL. Totodată, a ținut să explice și motivul vizitei sale în Dubai, fiind în concediu.

”Pentru mine este un nou început, pentru că nu m-am născut să fiu viceprimar. Știu să trăiesc și altfel și pot să o fac chiar bine. Eu am venit din mediul de afaceri, din mediul privat, sunt un om care am învățat să câștig fiecare leu prin munca mea și prin priceperea mea. Sunt mulțumit de ceea ce am făcut, de faptul că am dat un exemplu a ceea ce înseamnă corectitudine, verticalitate. Astea sunt valorile pe care le-am învățat în cei șapte ani de acasă”, spus Dorin Șerdean.

Şerdean spune că a negociat fotoliul de viceprimar. „A fost o strângere de mână între mine și Mircea Hava, fără un acord scris, prin care cei zece consilieri locali ai PDL, împreună cu cei doi ai PP-DD, s-a creat o majoritate care mi-a asigurat fotoliul de viceprimar. Din păcate, politica este în schimbare, alianțele se schimbă, aici este important să ai pașaport de anumită culoare ca să răzbești în funcțiile administrative sau politice. Din punctul meu de vedere asta nu este politică”, a declarat fostul viceprimar.

Acesta a spus că, în 2012 când a ajuns în primărie, la audiențele săptămânale pe care le acordă viceprimarii sau primarul nu exista o fișă de audiență. Șerdean a precizat că a instituit această procedură, prin care, la Registratură, cetățeanul albaiulian se putea înregistra. ”Sunt situații repetitive, aceiași cetățeni vin periodic la audiențe sau sunt situații nerepetitive și atunci poți să ai niște statistici, referitor la anumite categorii sociale sau cartiere din municipiu”, a precizat Dorin Șerdean.

”Am lucrat cu subalterni, am lucrat colegial, este felul meu de a fi și de a încerca să armonizez lucrurile. În 2012 am spus și o repet și acum, sunt hotărât să accept cu demnitate orice situație”, a transmis Dorin Șerdean.

Mi-am depus cerere de concediu, pentru șase zile, pentru că nu știam exact când vin din Dubai și atunci am aflat din ordinea ședinței că se discută schimbarea mea din funcție. Am fost chemat de către Paul Voicu, în biroul primarului. Era de față Mircea Hava, Paul Voicu și Dorin Nistor. Mi s-a cerut pur și simplu demisia. Le-am zis <<o să mă mai gândesc>> și după care a fost această schimbare”, a explicat Dorin Șerdean, despre cum s-a desfășurat tehnic operațiunea de schimbare a sa din funcție.

Dorin Șerdean a declarat că nu se va retrage din Consiliul Local, rămânând în continuare consilier din partea PP-DD. De asemenea, acesta a precizat că va susține tot ceea ce i se pare că ”este corect pentru albaiulieni, indiferent din partea cui vine propunerea”.

”La începutul lunii octombrie, Mircea Hava mi-a făcut propunerea să trec la ACL. Nu am trecut la ACL, prin ordonanța ”Dragnea”. Am niște valori tradiționale și nu mă poate abate nimeni față de ceea ce cred eu că este normal și corect. Nu regret că nu am trecut la ACL”, a mai declarat Dorin Șerdean.

Despre vizita în Dubai, acesta a declarat: ”Eu am mers la un târg de afaceri, care era în proiect de aproape doi ani. Eu mi-am dorit să merg. Am mers în concendiu, pe banii mei, nu pe bani publici. Totodată, mi-am promovat orașul, am împărțit niște calendare, am vorbit frumos despre ceea ce înseamnă orașul, ceea ce putem să facem. Am discutat concret despre două proiecte private pe care le putem organiza la Alba Iulia. La unul dintre ele o să participe circa 200 – 220 de persoane, pe care să-i invităm aici să vină circa o săptămână sau chiar zece zile. O altă vizită o să fie o delegație de 3 – 4 oameni, la nivel de cameră de comerț, director de bancă, director de fond de investiții. Vor fi invitații mei, să vină, să putem să legăm ceva, tot ce înseamnă turism, program turistic, tot ceea ce ar putea însemna niște idei pentru municipalitate”, a spus Dorin Șerdean. Totodată, a adus cu el la conferința de presă și pliante de la conferința din Dubai și biletul de avion, dus-întors.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax