Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar la Judecătoria Alba Iulia, cu zece inculpaţi, pentru înşelăciune. Prejudiciu de peste 200.000 de lei la bancă din oraş

Publicat

just

JUSTITIE - TRIBUNAL Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a zece persoane, pentru înşelăciune prin obţinerea de credite cu documente false. Inculpații ar fi obţinut credite de nevoi personale sau au instigat la obţinerea unor asemenea credite, prin folosirea de documente false. O agenţie BRD din Alba Iulia a fost prejudiciată cu suma de 232.500 lei.

Inculpaţii trimişi în judecată în dosarul înregistrat în 24 aprilie, la Judecătoria Alba Iulia, sunt George Antoniu Bakai, Horia Băieşu, Mihai Alin Bărbuşiu, Albert Petru Blidariu, Cătălin Alexandru Faghiura, Robert Cristian Făcăleţ, Toma Dan Gruian, Claudiu Florin Monesc, Alin Pâclişan, Darius Vîrvăroi.

Aceştia sunt acuzaţi de înşelăciune, instigare la înşelăciune, fals şi uz de fals. Dosarul a fost instrumentat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba. Inculpaţii ar fi obţinut credite de nevoi personale sau au instigat la obţinerea unor asemenea credite, prin folosirea de documente false. O agenţie BRD din Alba Iulia a fost prejudiciată cu suma de 232.500 lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 – 2014, nouă persoane din judeţul Alba au solicitat şi obţinut un număr de 10 credite de nevoi personale de la sucursala din Alba Iulia a unei bănci, prezentând adeverinţe de salariu, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă, care atestau faptul că realizau venituri şi erau angajate la o societate comercială din Alba Iulia, în condiţiile în care aceste persoane nu figurau în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba şi nu figurau ca fiind angajaţii vreunui agent economic, scrie adevărul.ro

Documentele (adeverinţe de venit, contracte individuale de muncă şi acte adiţionale la contractele individuale de muncă) ar fi fost emise de către administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia care le-a pus la dispoziţia persoanelor ce au obţinut creditele şi care le-a instigat să le folosească în obţinerea de credite. Totodată, s-a stabilit faptul că, un alt bărbat ar fi facilitat obţinerea acestor documente false de către persoanele care intenţionau să obţină un credit de nevoi persoane de la sucursala bancară în cauză, cunoscând faptul că aceste documente sunt false, pe unele dintre acestea întocmindu-le personal. Documentele întocmite în fals au fost ulterior folosite, pentru obţinerea de credite de nevoi personale, cu valori cuprinse între 8.100 şi 40.700 lei, banca fiind prejudiciată, în total, cu suma de 232.500 lei.

În sarcina administratorului societăţii ce a emis documentele false şi a persoanei care a intermediat obţinerea documentelor, au fost reţinute infracţiunile de instigare la înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată respectiv instigare la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax