Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal finalizat la Alba Iulia, pentru înşelăciune prin metoda „Premiul”: 12 inculpaţi au păcălit peste 100 de persoane

Publicat

inselaciune prin telefon Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au finalizat dosarul penal în care 12 inculpaţi, patru dintre ei deţinuţi la Penitenciarul Galaţi, au înşelat peste 100 de persoane din mai multe judeţe prin metoda premiilor pentru care cereau bani. Cauza a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de trimitere în judecată. Prejudiciul este estimat la valoarea de peste 7000 de euro.

Din probatoriul administrat, reiese faptul că Valentin C.P. ( 29 de ani), din Tecuci, Costică L. (43 de ani) şi Leonard M. (29 de ani), ambii din municipiul Brăila şi B.C. (34 de ani) din comuna Lieşti, judeţul Galaţi, în timp ce se aflau încarceraţi în Penitenciarul Galaţi au înşelat sau au încercat să înşele 119 persoane din judeţele Alba, Timiș, Hunedoara, Gorj, Bacău, Botoșani, Mureș, Sibiu si municipiul Bucureşti. Faptele s-au petrecut în perioada 6-20 decembrie 2011.

Cei patru, folosindu-se de identităţi şi calităţi false (director, operator telefonie etc) au contactat prin telefon victimele pe care le informau că au fost desemnate câștigătoare ale unor premii constând în importante sume de bani, apartamente sau facilități la abonamentele telefonice.

Aceştia cereau victimelor să transmită diferite sume de bani prin intermediul unui serviciu de transfer rapid sau să cumpere cartele de reîncărcare telefonică, motivând că sumele de bani solicitate sunt necesare pentru intrarea în posesia premiilor comunicate.

Din probele administrate în cauză a mai rezultat că, în activitatea infracţională, cei patru au fost ajutaţi de alte opt persoane care pretindeau în faţa victimelor că sunt directori ori operatori de telefonie sau care aveau rolul de a ridica şi distribui banii trimişi de persoanele vătămate.

Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 5.500 lei şi 6.110 euro.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de trimitere in judecată a celor 12 inculpați, pentru comiterea infracţiunilor menționate.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax