Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DOSAR PENAL la Sebeş, după blocarea parcării Kronospan cu camioane, pe timpul protestului de duminică. Cercetări coordonate de procurori

Publicat

camioane kronospan După ce parcarea din dreptul intrării în curtea societăţii Kronospan Sebeş a fost blocată de camioane, duminică, pe timpul protestului organizat împotriva poluării din oraş, Poliţia din Sebeş a deschis dosar penal. Sub coordonarea procurorilor, se cercetează condiţiile în care s-ar fi produs o infracţiune şi anume blocarea domeniului public şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei, prevăzută de Noul Cod Penal.

„Colegii de la Poliţia Municipiului Sebeş au deschis dosar penal, întocmit pentru fapta prevăzută de Noul Cod Penal la articolul 339. Dosarul va fi soluţionat sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, pentru Alba24.

Potrivit sursei citate, cercetările vizează identificarea persoanelor, dacă este cazul, care au comis această faptă.

Blocarea domeniului public şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei se pedepseşte de lege cu amendă sau închisoare până la un an.

La Sebeş s-a desfăşurat duminică încă un protest iniţiat de reprezentanţii societăţii civile şi ONG-urile pentru protecţia mediului. Aproximativ 500 de oamenii au continuat să ceară în stradă dreptul la aer curat şi relocarea fabricii de formaldehidă la cel puţin 50 de kilometri de oraş.

Au avut parte şi de o surpriză, parcarea din faţa Kronospan, unde era punctul de final al marşului, era „ocupată” cu camioane. Dacă iniţial aceştia au stabilit că vor manifesta, după marşul pe străzile oraşului, pe trotuar, vizavi de sediul companiei, ulterior s-au apropiat de intrarea acesteia. Au scandal mesaje împotriva poluării şi au încheiat manifestarea fără incidente, chiar dacă, la un moment dat, atmosfera era tensionată.

A fost a şasea manifestare de acest fel, iar iniţiatorii au anunţat că duminica viitoare va fi ultima în care se vor mai organiza marşuri de protest, în luna martie continuând cu alte acţiuni.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Al şaselea PROTEST la SEBEŞ, împotriva poluării. Oamenii, din nou în stradă. Parcarea de la Kronospan, blocată de camioane

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax