Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosare penale pentru alcool la volan. Doi bărbaţi, din Alba Iulia şi Cugir, cercetaţi de poliţişti. Unul dintre ei nu avea permis

Publicat

Doi bărbaţi din Alba Iulia şi Cugir s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi în trafic sub influenţa alcoolului. Unul dintre ei a spus poliţiştilor că nu avea permis de conducere.

Miercuri, la ora 22.55, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Alba Iulia au oprit în trafic, pe strada Gladiolelor, din Alba Iulia, pe Mihai P., de 29 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea, un autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”  faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 336, alin. 1 din Codul Penal.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cugir au oprit în trafic, miercuri, un  autoturism condus de Daniel P., de 46 de ani, din oraşul Cugir, care a declarat ca nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Din verificările efectuate în baza de date a poliţiei a rezultat că cele declarate verbal de conducătorul auto se adeveresc. Întrucât acesta emana miros de alcool, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând testarea, iar ulterior a refuzat şi deplasarea la spital în vederea prelevării de monstre biologice.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  „refuzul conducătorului de vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax