Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosare penale pentru doi tineri din Alba Iulia și Valea Lungă, după ce au fost prinşi băuţi la volan. Unul dintre ei nu poseda nici permis de conducere

Publicat

etilotestUn bărbat de 30 de ani din Alba Iulia şi altul de 22 de ani din comuna Valea Lungă s-au ales cu dosare penale după ce au fost surprinşi de poliţişti, la volan, sub influenţa alcoolului. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul din Alba Iulia nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 22 mai, în jurul orelor 01.20, poliţiştii biroului Rutier Alba Iulia au oprit pentru control, pe b-dul Ferdinand din Alba Iulia, un autoturism condus de C.F.I.,un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Alba Iulia.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele său fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Joi, 21 mai, în jurul orelor 20.20, poliţiştii Postului de Poliţie Valea Lungă, l-au depistat pe R.V.D., de 22 de ani, din comuna Valea Lungă, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de R.V.D. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

De la începutul anului 2015, poliţiştii din judeţul Alba au constatat 79 de infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului şi 110 fapte de natură contravenţională.

Poliţia rutieră Alba reaminteşte conducătorilor auto câteva aspecte legate de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului şi atrage atenţia cu privire la faptul că activitatea de şofat este incompatibilă cu consumul de alcool:

– Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice are efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare.

– De cele mai multe ori, cei care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice comit încălcări ale regulilor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri riscante sau execută, în mod periculos, virajele, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

– Şansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice.

– Potrivit prevederilor legale, în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

– În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

– În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, acestea se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax