Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Dosarul Berbeceanu: Procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, audiat la DNA Bucureşti

Publicat

Procurorul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, este audiat la DNA Bucureşti, miercuri, în dosarul deschis în cazul sesizării de către fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a unor fapte de corupţie a unor procurori din structura de investigare a crimei organizate.

Citește și Şeful DIICOT Alba, un poliţist BCCO şi un procuror, URMĂRIȚI PENAL de DNA. Sunt acuzaţi de abuz în serviciu în legătură cu DOSARUL BERBECEANU

UPDATE: Ioan Mureşan a ajuns la sediul DNA în jurul orei 10.00 şi a plecat la ora 12.30, potrivit realitatea.net. Acesta nu a făcut niciun fel de declaraţii.

Potrivit unor surse din DNA citate de realitatea.net, acesta a fost audiat într-un dosar ce vizează modul în care a fost constituit dosarul în care Traian Berbeceanu este cercetat pentru sprijinirea unei grupări infracţionale.

În luna iulie 2013, Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba Iulia a înaintat un raport către IGPR în care a semnalat deficienţe majore şi ilegalităţi în colaborarea cu DIICOT, raport care a ajuns ulterior la DNA. Berbeceanu a fost audiat în acest caz de mai multe ori, la sfârşitul anului trecut.

Procurorii DNA au deschis o anchetă după ce Berbeceanu a redactat un raport în care sesizează fapte de corupţie a unor procurori din structura DIICOT Alba Iulia. Aceleaşi fapte au fost sesizate şi printr-o scrisoare semnată de fostul şef al BCCO Alba, care a fost făcută publică după ce acesta a fost reținut.

Vezi AICI Scrisoarea transmisă de Berbeceanu

În scrisoare, unul dintre principalii acuzaţi este procurorul Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba Iulia. Acesta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia ca urmare a acuzaţiilor lansate de Berbeceanu, iar instituţia s-a pronunţat favorabil în acest caz.

Citeşte şi CSM apără reputaţia procurorului Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba Iulia, în conflictul cu Traian Berbeceanu

Comisarul şef Traian Berbeceanu este cercetat de DIICOT – Structura Centrală, care a preluat cazul de la unitatea din Alba Iulia de la 1 noiembrie 2013, sub acuzaţiile de favorizarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală prin comerţ ilegal de produse petroliere, ce ar fi condusă de oamenii de afaceri Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu. Traian Berbeceanu a fost ridicat de poliţiştii BCCO de la domiciliul din Deva, în 23 octombrie, după o acţiune ce a cuprins 11 percheziţii în Alba şi Hunedoara la persoane suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei. Acuzat că a sprijinit acest grup, în 24 octombrie, seara, a fost arestat preventiv. Alte acuzaţii sunt favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Înalta Curte a judecat recursul în acest caz, iar în 26 noiembrie a decis eliberarea sa din arest preventiv. Ulterior, instanţa a îndreptat o eroare materială din sentinţă şi i-a dat dreptul să desfăşoare activităţi de ofiţer de poliţie, astfel că acesta se întoarce la munca de poliţişt, pe un post la IPJ Hunedoara. Berbeceanu a declarat că este nevinovat și consideră că este victima  jocurilor de interese dintre anumiți procurori de la DIICOT Alba, patroni influenți ai unor firme cercetate pentru diverse infracțiuni și politicieni.

Citiți și Berbeceanu a fost transferat la București. Scrisoare din arest: „Stau după gratii în baza unui dosar , în baza unor vinovăţii inventate!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax