|

Judecarea Dosarului „Continental”, amânată din nou la Alba Iulia. Apărătorului inculpatei Anca Gherman a cerut timp pentru studierea cauzei

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol, marţi, judecarea Dosarului „Continental”, în care au calitatea de inculpaţi avocata Doina Scutea şi miliardarul Dorel Tamaş. Cei doi au intrat în vizorul oamenilor legii sub aspectul comiterii infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Judecarea propriu-zisă a fost din nou amânată, pentru data de 15 noiembrie, la solicitarea unuia dintre avocaţi. Este vorba despre apărătorul inculpatei Anca Gherman, care a cerut magistraţilor termen scurt pentru studierea dosarului.
Reamintim că, în acest dosar, Doina Scutea este acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare, spălare de bani în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în favoarea miliardarului albaiulian.

În dosar mai sunt judecate şi alte patru persoane, pentru înşelăciune şi fals: Anca Gherman (notar public), Cătălina Crinela Pop (administrator SC „Monoprod” SRL), Delia Angela Soare şi Radu Soare (brokeri de asigurări). Potrivit procurorilor, „inculpatul Dorel Cristian Tamaş, în calitate de administrator al SC <Ardeleana> SA şi o societate comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la vânzarea Hotelului <Continental> din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării. Cu această ocazie, Dorel Cristian Tamaş le-a ascuns viitorilor proprietari împrejurarea că, în cursul anilor 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate procedurile de retrocedare în baza Legii 10/2001 de către Colegiul Reformat Debrecen şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal. De asemenea, inculpatul Dorel Cristian Tamaş le-a ascuns viitorilor cumpărători inclusiv faptul că proprietarul imobilului, SC <Ardeleana> SA, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.

În acest context, inculpata Doina Scutea a participat la negocierea contractului alături de Dorel Cristian Tamaş şi, susţinând în mod nereal că reprezintă interesele SC <Ardeleana> SA în calitate de avocat, le-a creat reprezentanţilor firmei ce intenţiona să cumpere hotelul convingerea că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.
După încasarea avansului de 2 milioane de euro, pentru a ascunde provenienţa ilicită a acestei sume, inculpatul Dorel Cristian Tamaş şi-a însuşit suma totală de 702.750 lei sub pretextul că plăteşte salariile a doi angajaţi şi a achitat un credit în sumă de 1.488.406 euro.”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=49022avatar Publicat de pe 25 octombrie 2011 şi actualizat pe 25 octombrie 2011.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicu: Domnul Curca e bișnițar nu medic.Nu schițează pic de compasiune fata de bolnavi.
  • HINDREAL: SA INTELEGEM CA VOR FI ANCHETATE TOATE GUVERNELE MAI ALES DIN PERIOADA 1990-2012 ASA AR FI CORECT
  • tux: O initiativa buna, DAR sper ca aceste „ajutoare” vor viza doar familiile cu copii care merg sau vor...
  • votul: Asta au votat sebesenii, adica un edil navetist, care habar nu are de problemele strazilor pastorite, sau se...
  • danielaz: Serios ?!?! Suspendare ptr trafic de droguri ?!

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI