Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecarea Dosarului „Corupţie la Finanţe”, amânată din nou la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Dosarul „Corupţie la Finanţe”, în care este judecată avocata Doina Scutea, decanul Baroului de avocaţi Alba a avut, marţi, termen la Curtea de Apel Alba Iulia. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt Cosmin Muntean, instanţa a amânat din nou judecarea dosarului, pentru data de 5 aprilie.

Cercetaţi în aceaşi cauză, fostul director al DGFP Alba, Ştefan Anghel Bogin, fostul ofiţer SIE, Claudiu Vulpe, alături de Doina Scutea au solicitat, în 22 februarie, timp pentru a-şi angaja avocaţi. Marţi, aceştia au fost prezenţi în sală, însoţiţi de apărători care au invocat faptul că, dată fiind complexitatea dosarului mai au nevoie de timp pentru a-l studia. Magistraţii au oferit acestora un ultim termen în vederea pregătirii apărării.

Reamintim că, în 2 martie, Doina Scutea a solicitat strămutarea dosarului la o altă instanţă. În acest sens, s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit termen de judecată pentru data de 1 aprilie. În aceeaşi cauză, mai sunt judecaţi şi fostul ofiţer SIE, Radu Bogdan şi omul de afaceri Alexandru Duca.

În prezent, avocata Doina Scutea ocupă în continuare funcţia de decan al Baroului de avocaţi Alba. Potrivit legii 51/1995, republicată, art. 28, lit b, „Calitatea de avocat este suspendată în perioada interdicţiei de profesa, dispusă prin hotărâre judecătorească”. Dat fiind faptul că, în dosarul în care aceasta este judecată nu fost dată încă o sentinţă de condamnare, Doina Scutea va rămâne pe postul de decan cel mai târziu până în cursul anului viitor, când urmează să îi expire mandatul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax