Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Credite false de la CAR Credit Abrud. Contabila instituţiei, sub control judiciar. Ar fi luat 750.000 de lei din banii clienţilor

Publicat

Contabila CAR Credit Teiuş, Sucursala Abrud, Aneta Dinu, a fost pusă sub control judiciar, fiind acuzată că şi-a însuşit 750.000 de lei din fondul social al membrilor instituţiei, prin credite false. Reamintim că aceasta a fost reţinută la sfârşitul săptămânii trecute, după percheziţii la Abrud.

Vezi şi O angajată de la CAR Credit Abrud, REŢINUTĂ de Poliţie. Sute de oameni înșelați prin operațiuni cu credite false

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a comunicat, marţi, că la data de 25 august 2017, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar  pe o durată de 60 de zile față de inculpata Aneta Dinu, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri  sub semnătură privată.

În cauză, la data de 24 august 2017 au fost efectuate un număr de 3 percheziții pe raza județului Alba, efectuate de către lucrători din cadrul I.P.J. Alba, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, înscrisuri, ștampile, potrivit sursei citate.

Citește și Fosta contabilă CAR Credit Teiuș care a delapidat peste 1 milion de euro, și-a aflat pedeapsa finală. Ce suma trebuie să restituie

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 2010 – 2017 susnumita în calitate de contabil la o instituție financiară nonbancară, având sucursala în orașul Abrud, a încheiat în fals contracte de împrumut în numele a numeroase persoane și totodată și-a însușit sume de bani din fondul social al membrilor instituției cauzând un prejudiciu estimat la 750 000 lei.

Cuantumul final al prejudiciului se va stabili în urma cercetărilor care se efectuează”, precizează reprezentanţii Parchetului.

Pe durata cât se află sub măsura controlului judiciar inculpatei i s-au stabilit următoarele obligații:

– să se prezinte la procuror, la organele de poliție sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

– să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

– să se prezinte organul de poliție conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat;

– să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;

– să nu ia legătura , să nu se întâlnească  cu persoanele menționate în ordonanță și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;

– să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

CAR Credit Teiuş a reamintit, într-un comunicat de presă, că, “în urma unor controale interne, s-au constatat nereguli în activitatea sucursalei Abrud”, că “imediat după această constatare, conducerea CAR Credit Teiuş a sesizat organele de poliţie, care au început o anchetă” şi că instituţia financiară “a mobilizat încă de la apariţia acestei probleme, resurse umane şi financiare necesare depăşirii cât mai rapide a acestei situaţii”.

Potrivit sursei citate, “o echipă din cadrul CAR Teiuş este delegată în permanenţă la Abrud, pentru a purta discuţii cu fiecare membru şi a clarifica împreună situaţia fiecărui cont care a fost alterat”.

CAR Credit Teiuş subliniază că are “deplina capacitate managerială şi financiară pentru a putea trece cu bine peste aceasta situaţie şi a oferi în continuare servicii financiare de bună calitate şi sigure tuturor membrilor” şi că “această situaţie priveşte numai sucursala Abrud” şi “nu aduce nicio atingere solidităţii, solvabilităţii şi lichidităţii CAR Teiuş”.

“CAR Credit Teiuş, împreună cu organele statului fac eforturi comune pentru clarificarea cât mai rapidă a situaţiei din Abrud. O vom face cu determinare şi suntem convinşi că activitatea noastră şi încrederea dumneavoastră în noi, nu vor fi ştirbite. Încă o dată, cerem scuze membrilor de la sucursala Abrud pentru neplăcerile provocate”, mai transmite cooperativa de credit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax