Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul CRIMEI din Blocul M3: Mihai Pandelea, judecat pentru omor calificat. Riscă închisoare pe viaţă, după schimbarea încadrării juridice

Publicat

mihai pandelea, criminalAlbaiulianul Mihai Pandelea, riscă închisoarea pe viaţă, după ce instanţa a schimbat încadrarea juridică, la solicitarea Parchetului, în dosarul crimei din blocul M3. Acesta va fi judecat pentru omor calificat. Reamintim că Pandelea a ucis cu 25 de lovituri de cuţit o prostituată cu care obişnuia să întreţină relaţii sexuale.

Audierea martorilor în dosar a continuat şi la termenul din 7 noiembrie, la Tribunalul Alba.

Instanţa a admis la un termen anterior solicitarea Parchetului de pe lângă instanţă, cu privire la schimbarea încadrării juridice. Mihai Răzvan Pandelea (26 ani) a fost trimis în judecată pentru omor şi putea primi între 10 şi 20 ani de închisoare. În condiţiile în care a recunoscut integral faptele comise, inculpatul ar fi putut să beneficieze de reducerea cu o treime a pedepsei, ceea ce ar fi însemnat o condamnare între 7 ani şi 14 ani de închisoare.

Parchetul a cerut schimbarea încadrării juridice pe considerentul „cruzimii” cu care a fost comis omorul. În aceste condiţii, Mihai Răzvan Pandelea poate fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 15 ani şi 25 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă. Faptul că la omorul calificat se prevede şi posibilitatea condamnării la închisoare pe viaţă exclude posibilitatea ca inculpatul să beneficieze de reducerea pedepsei în condiţiile în care a recunoscut comiterea faptei.

Mihai Pandelea este judecat în calitate de inculpat, în cazul oribilei crime din 2 februarie, comisă într-un apartament din Blocul M3, de pe Bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia. Victima sa, Alina Bianca Tănăsie, a fost găsită fără suflare, în apartament, în dimineaţa de 3 februarie. Corpul neînsufleţit a fost găsit pe covor, în dormitor. Tânăra a fost angajata unui videochat.

Pandelea a recunoscut crima şi i-a condus pe anchetatori la locurile din oraş unde a ascuns cuţitele şi bunurile furate din apartamentul acesteia: trei telefoane mobile, o tabletă şi portmoneul femeii.

VEZI: Rechizitoriul CRIMEI din Blocul M3: Motivul halucinant pentru care tânăra de 23 de ani a fost omorâtă. Pandelea și-a premeditat fapta

alina tanasiePotrivit anchetatorilor, Mihai Pandelea (26 de ani), ucigașul Alinei Tănăsie (23 de ani), a premeditat întreaga crimă. Acesta i-a aplicat tinerei 25 de lovituri de cuțit și a încercat să se scape de probele ce l-ar fi incriminat.

CITEȘTE ȘI: UCIGAȘUL escortei și-a recunoscut fapta. Mihai Pandelea i-a aplicat Alinei Tănăsie mai multe lovituri de cuțit. Filmul CRIMEI

Pandelea a fost condamnat în 26 septembrie, de Tribunalul Alba, în dosarul privind acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni financiare frauduloase, legat de crima din februarie. Procurorii au reţinut faptul că Pandelea a furat o sumă de bani de pe cardul victimei, Alina Tănăsie.

Vezi şi Mihai Pandelea, CONDAMNAT la un an şi 9 luni închisoare, pentru acces ilegal la sistem informatic

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax