Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul de corupţie al fostei şefe APM Alba, Mihaela Dehelean-Mih. Curtea de Apel pronunţă în 28 decembrie decizia definitivă

Publicat

mihaela dehelean Curtea de Apel Alba Iulia se pronunţă, în 28 decembrie, în dosarul în care fosta şefă a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Mihaela Dehelean-Mih, a fost judecată pentru fapte de corupţie şi condamnată în luna mai, de Tribunalul Alba, la trei ani de închisoare cu suspendare. Reamintim că şi ceilalţi inculpaţi în această cauză au primit pedepse similare: Gheorghe Iordache, fost director la Cupru Min SA Abrud şi  Sergiu Mihuţ, reprezentantul unei firme din Cluj-Napoca. Decizia de la Curtea de Apel va fi definitivă.

Prin decizia Tribunalului Alba, Mihaela Dehelean Mih a primit 3 ani de închisoare pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu şi tot 3 ani pentru luare de mită. Instanţa a contopit pedepsele şi a decis condamnarea inculpatei la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 5 ani.

Fostul director de la Cupru Min Abrud, Gheorghe Iordache, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi 2 ani pentru dare de mită. Pedeapsa rezultantă este tot de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 5 ani.

Sergiu Mihuţ, reprezentantul unei firme de consultanţă din Cluj-Napoca, a primit şi el 3 ani cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

AICI, decizia de la Tribunalul Alba.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, atât de inculpaţi, cât şi de către DNA.

Mihaela Dehelean – Mih a fost trimisă în judecată de DNA în 5 martie, pentru că fi primit, în perioada 2011-2014, mită de la directorul Cupru Min, Gheorghe Iordache, 200 de pungi cu produse alimentare, în valoare de 5.102 de lei.

Citeşte şi Şefa APM Alba, Mihaela Dehelean Mih, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ de DNA, pentru fapte de corupţie. Inculpat, şi fostul director de la Cupru Min SA

La o lună după ce DNA a trimis-o în judecată pe Mihaela Dehelean – Mih pentru fapte de corupţie, aceasta a demisionat din funcţia de conducere de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: PERCHEZIȚII la Agenția de Protecție a Mediului Alba, într-un dosar de corupție. Mihaela Dehelean, audiată 5 ORE de procurorii DNA

Mihaela Dehelean-Mih, fost vicepreşedinte al PSD Alba şi a preluat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Alba în august 2012.

Potrivit DNA, în perioada 2011-2014, în contextul obţinerii autorizaţiei integrate de mediu, inculpatul Iordache Gheorghe, în calitate de director general al SC Cupru Min SA, a dat inculpatei Dehelean Mih Mihaiela-Nicoleta, în scopul îndeplinirii îndatoririle de serviciu legate de procedura respectivă, 200 de pungi ce conţineau produse alimentare în valoare de 5.102 lei. În acelaşi context, cu toate că inculpata Dehelean Mih Mihaiela-Nicoleta nu avea atribuţii în a efectua consultanţă, iar funcţia deţinută impunea o atitudine imparţială şi obiectivă, l-a determinat pe inculpatul Iordache Gheorghe să îşi îndeplinească defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul a încheia un contract de prestări-servicii, ce avea ca obiect întocmirea unui raport de amplasament, cu firma reprezentată de inculpatul Mihuţ Sergiu Ioan Nicolae.

În timpul procedurii de autorizare, după semnarea contractului, urmare a modificărilor legislative, pentru funcţionarea SC Cupru Min SA nu mai trebuia emisă o autorizaţie integrată de mediu ci doar o autorizaţie simplă. Astfel, raportul de amplasament, a cărui întocmire fusese contractată cu firma inculpatului Mihuţ Sergiu Ioan Nicolae, nu mai era necesar şi, ca urmare, plata preţului iniţial de 25.000 euro, devenea discutabilă sub aspectul angrenării răspunderii civile contractuale. Remedierea acestei situaţii s-a făcut însă prin încheierea unui act adiţional pentru o sumă de 7.500 de euro (considerată avans în contractul iniţial), contractându-se realizarea unei documentaţii, care era deja întocmită de către o angajată a SC Cupru Min SA, deoarece, la acel moment, legislaţia în vigoare nu mai prevedea obligativitatea efectuării acesteia de către evaluatori de mediu autorizaţi.

La data de 20 decembrie 2013 SC Cupru Min SA a efectuat plata în cuantum de 41.669,58 lei (echivalentul a 7500 euro plus TVA aferentă) către societatea deţinută de Mihuţ Sergiu Ioan Nicolae, constituind atât pagubă în patrimoniul SC Cupru Min SA, cât şi folos pentru societatea co-contractantă.

De fapt, fosta şefă APM este acuzată că a luat mită de la fostul director Cupru Min pungi cu produse alimentare pe care le-a folosit în campania electorală a PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Seriosss ?

    miercuri, 14.12.2016 at 09:15

    Tara de 2 lei condusa de oameni de 2 lei .
    Nu ai ce sa cauti in PSD daca nu ai condamnare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax