Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO / O angajată de la CAR Credit Abrud, REŢINUTĂ de Poliţie. Sute de oameni înșelați prin operațiuni cu credite false

Publicat

Poliţiştii au reţinut-o pe o femeie din Abrud, în dosarul cu acuzaţii de delapidare, abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce oameni din oraş au aflat că au datorii la CAR Credit Teiuş, fără a solicita împrumuturi la această instituţie financiară. Aneta D. va fi prezentată procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

UPDATE: Precizări de la IPJ Alba

“Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din IPJ Alba au făcut, joi, 24 august, 3 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal ce vizează fapte de delapidare, fals şi abuz în serviciu, cu un prejudiciu de peste 3.000.000 lei, ce ar fi fost comise de două angajate ale Casei de Ajutor Reciproc Teiuş – Sucursala Abrud. Au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, iar o persoană a fost reţinută.

Citește și Fosta contabilă CAR Credit Teiuș care a delapidat peste 1 milion de euro, și-a aflat pedeapsa finală. Ce suma trebuie să restituie

La data de 24.08.2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de D.A., o femeie în vârstă de 60 de ani, din Abrud, care este cercetată, sub aspectul comiterii infracţiunilor de  „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave  ” , “delapidare cu consecințe deosebit de grave “, “neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave„ şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în perioada 2010 – 2017, în calitate de angajată a C.A.R. Credit Teiuş – Sucursala Abrud, prin serviabilitate exagerată, ar fi câştigat încrederea membrilor casei de ajutor reciproc, în scopul de a opera în conturile acestora, fără acordul lor.

Mai mult, folosindu-se de documente întocmite în fals, aceasta ar fi încheiat contracte de împrumut, pe numele membrilor CAR, fără acordul sau cunoştinţa acestora, şi-ar fi însuşit sumele de bani, aferente contractelor şi ar fi efectuat retrageri de numerar din fondul social al mai multor membri. 

Prejudiciul total estimat este de 3.220.000 lei, cauzat prin încheierea, în fals, a 374 de contracte.

În acelaşi dosar penal este cercetată, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave, I.S.A., o femei în vârstă de 32 de ani, din Abrud, care, în calitate de angajată a aceleiaşi case de ajutor reciproc, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi nu a verificat modul de întocmire al contractelor.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente de evidenta contabilă şi medii electronice de stocare, iar cele două femei au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 25 august, D.A. să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale”.

 

YouTube video

Reamintim că dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, după ce reprezentanţi ai CAR Credit Teiuş au depus o plângere pentru delapidare, abuz în serviciu şi fals intelectual referitor la activitatea unor angajaţi de la Sucursala Abrud.

De la mijlocul lunii august, pe reţelele de socializare, localnici din Abrud au sesizat că este vorba despre posibile credite false şi au făcut referire la reprezentanţi CAR Credit Teiuş, ce are sucursală şi la Abrud. Unii localnici spun că s-au trezit cu datorii, chiar dacă nu luaseră credit.

Vezi mai multe detalii

S-au trezit datori la o instituţie financiară, fără să ştie că au luat credit. Anchetă la Abrud, după o plângere la Poliţie

Precizări de la Consiliul Director CAR Teiuş:

“În urma unor controale interne, s-au constatat nereguli în activitatea desfășurată la sucursala Abrud.

Consiliul Director al CAR Credit Teiuș dorește să-i asigure pe toți membrii noștri că această situație neplăcută este singulară, ține numai de sucursala din Abrud și este deja gestionată.

De asemenea, îi asigurăm pe toți membrii că această situație nu aduce nicio atingere integrității sau siguranței fondurilor membrilor noștri. Unitatea are deplină capacitate financiară și organizatorică să treacă fără nicio problemă peste acest incident regretabil.

Vom oferi, în continuare, servicii financiare sigure și corecte tuturor membrilor noștri, fără ca acest eveniment să afecteze cu ceva activitatea și relația noastră cu aceștia.

Ne cerem scuze pentru acest incident și vă asigurăm că în continuare vom fi  preocupați în ceea ce privește siguranța operațiunilor financiare desfășurate de către CAR Credit Teiuș în folosul membrilor săi”.

Sumele de prejudiciu ar fi între 15.000 şi 20.000 de persoană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax