Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Escrocheria de la CEC Bank Zlatna: Clienții prejudiciați nu sunt despăgubiți de bancă. Angajata, condamnată

Publicat

Elena Meteşan, fostă angajată CEC Bank Zlatna, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare, pentru delapidare, în dosarul escrocheriei în urma căreia sute de clienţi ai băncii au suferit prejudicii. De asemenea, va avea de plătit 4.227.940 lei şi 235.98 euro pentru prejudiciu cauzat. Decizia a fost dată luni, de Tribunalul Alba şi nu este definitivă.

Precizăm că prejudiciul calculat iniţial este de 7,5 milioane lei, iar instanţa a admis plata a doar aproximativ 5 milioane lei. Astfel, peste 100 de clienţi prejudiciaţi ar putea să nu mai primească niciun leu (diferenţa totală de circa două milioane lei), având în vedere că banca a plătit deja către aproximativ 160 de clienţi suma menţionată în decizia Tribunalului, potrivit adevărul.ro.

Reamintim că, iniţial, Elena Meteşan (45 de ani) a beneficiat de varianta recunoaşterii vinovăţiei şi stabilirea pedepsei de trei ani de închisoare, însă Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat acest acord. Astfel, cazul a intrat la judecată la Tribunalul Alba. În cazul celeilalte inculpate, Victoria Popa, acuzată de delapidare, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, dosarul continuă.

Vezi şi Dosarul escrocheriei de la Zlatna. Curtea de Apel Alba Iulia a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru Elena Meteşan

Vezi şi Escrocheria de la Zlatna. De ce a respins instanţa acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru Victoria Popa, acuzată de 1,7 milioane euro delapidare

Cele două foste angajate CEC Bank Zlatna i-au indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu au deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat. Sunt cazuri în care unii clienţi au rămas fără sume ce ajung la aproape 100.000 de euro.

Vezi şi Două angajate de la CEC Bank Zlatna, suspectate că au sustras bani din conturile clienților. Oamenii, disperați că au rămas fără economii

Luni, 20 noiembrie, Tribunalul Alba a dat decizia de “condamnare fără acord de recunoaştere”, astfel:

(…) condamnă pe inculpata METEŞAN ELENA, …, la o pedeapsă de: – 3 ani închisoare cu aplic. art. 66 lit. a şi b Cod penal şi 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cod penal. În temeiul art. 399 alin. 1 din Cod procedură penală menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpată. În temeiul art. 72 alin. 1 din Cod penal deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatei durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 09.09.2016 – la zi. În baza art. 397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin.1, art.19 alin.5 Cod procedură penală şi art.21 Cod procedură penală admite acţiunea civilă formulată de partea civilă CEC BANK S.A. – Bucureşti, Calea Victoriei, nr. 13, sector 3 şi obligă inculpata la plata sumelor de 4.227.940,06 lei şi 235.981,21 euro actualizate cu dobânda legală până la data plăţii, în favoarea părţii civile, reprezentând prejudiciul cauzat.

Respinge cererea reprezentantului parchetului de confiscare a sumei ce reprezintă diferenţa dintre suma cu care partea civilă menţionată s-a constituit parte civilă în cursul urmăririi penale şi cea solicitată în cursul judecăţii.

În temeiul art. 397 alin. 5 rap. la art. 486 alin. 2 din Cod procedură penală menţine măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţa procurorului din data de 12.09.2016. Conform prevederilor art. 274 din Cod procedură penală obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 4.000 lei aferente fazei de urmărire penală şi de 400 lei aferente fazei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 20.11.2017”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax