|

Dosarul „Mia Carn”: Trei inculpate acuzate de o fraudă de aproape 2 milioane de lei, achitate definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia

curtea de apel albaFostul administrator al firmei Mia Carn SRL Mirăslău, Maria Ispas și două foste angajate, judecate pentru infracţiunea de înşelăciune în dosarul creditelor ilegale luate pe numele a 52 de foşti angajaţi ai societății, au fost achitate de instanță, după cinci ani de procese. Decizia definitivă a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Fostul administrator al societăţii, Maria Ispas, respectiv două foste angajate (Livia Damian şi Catrina Rauh) au scăpat fără nicio pedeapsă penală după ce, pe fond, la Judecătoria Aiud au fost condamnate la închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia a fost pronunaţată în 13 iunie 2017, scrie adevărul.ro.

Instanţa a decis, în schimb, să aplice fiecăreia dintre cele inculpate câte o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.

Faptele de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune au avut loc în perioada noiembrie 2006 – iunie 2007, iar parte civilă în dosar a fost Patria Bank, care se numea Romexterra Bank la momentul respectiv. Iniţial au mai fost trimise în judecată, de către procurori de la DNA Alba Iulia, şi patru angajate ale băncii. Acuzaţia principală era de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, paguba înregistrată de bancă fiind cifrată la aproape 2 milioane de lei. Dosarul a fost returnat de judecători la Parchet, iar la revenirea în instanţă au mai rămas inculpate doar cele trei persoane de la Miacarn SRL.

În esenţă, acestea au fost judecate pentru că au întocmit în fals un număr de 52 de adeverinţe de salariu pe numele angajaţilor societăţii şi au contractat astfel un număr similar de credite de nevoi personale. Este vorba despre sumele de 1.835.000 lei şi 5.000 euro, bani ce au fost încasaţi de Maria Ispas. Creditele au fost folosite pentru achitarea unor datorii ale firmei şi la un moment dat nu au mai putut fi plătite, motiv pentru care banca s-a îndreptat împotriva titularilor, angajaţii societăţii comerciale din Mirăslău, mai notează adevărul.ro.

Infracţiunea de flas în înscrisuri a ”căzut” la Judecătoria Aiud, unde s-a constatat prescrierea faptelor. Achitarea definitivă a celor trei inculpate, din punct de vedere penal, a avut la bază prescrierea a 50 dintre cele 52 de fapte de înşelăciune, respectiv complicitate la această infracţiune. Pentru două dintre faptele rămase valabile, instanţa a considerat că acestea nu mai reprezintă pericolul social al infracţiunii. Cele trei reprezentante ale firmei Mia Carn SRL mai sunt judecate într-un dosar similar în care părţi civile sunt Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank. La Judecătoria Aiud au condamnate la pedepse cu suspendare şi la plata sumei de 65.000 de lei. Cauza este, în prezent, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.

sursa: adevărul.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577773avatar Publicat de pe 19 iunie 2017 şi actualizat pe 21 iunie 2017.
Publicat în ECONOMIE, EVENIMENT, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Iulia: Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment organizat la Alba Iulia. Eu sper ca, prin astfel de evenimente,...
  • Suspectul: Dar de Tarnu Ioan nu pomeniti nimic? De fapt el a instigat si ajutat pe muresan sa il inchida pe...
  • Espinosa: Putem spune fara sa gresim ca ne-am ”dilit”. S-au scapat fraiele in domeniul salarizarii. Nu doar ca sumele...
  • Lola: Oribil! Asa arata si acum vreo 20 de ani, pe atunci speram sa se refaca, acum nu stiu daca mai e loc de...
  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI