Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Dosarul pedofilului britanic Paul Dorday, judecat la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

UPDATE: Ora 16.15

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi, recursul  formulat de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor P.R. Dorday  şi I. Macă, cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpaţii vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia au fost judecate, joi, recursurile înaintate în dosarul englezului Paul Dorday, faţă de soluţia Tribunalului Hunedoara de a înlocui măsura arestării preventive, cu obligarea acestuia de a nu părăsi localitatea. Paul Dorday a fost arestat în luna septembrie a anului trecut, după ce a fost prins în flagrant în timp ce abuza doi minori.

Procurorii DIICOT au înaintat recurs împotriva deciziei Tribunalului Hunedoara, de la începutul acestei săptămâni, prin care britanicul urma să fie judecat în stare de libertate. „Cazul se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, încă nu a fost preluat, dar urmează ca în cursul acestei zile să se dea o soluţie în dosar”, a precizat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt Curtea de Apel Alba Iulia.

Paul Dorday este doctor în filosofie şi consultant la o companie petrolieră din Olanda. Englezul este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu peste 20 de minori cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, din Petroşani şi suburbiile municipiului. Asupra bărbatului, poliţiştii au găsit, pe un suport informatic, sute de fotografii cu minorii abuzaţi. Faptele de care bărbatul a fost acuzat s-au petrecut, în cea mai mare parte, într-un apartament pe care acesta l-a închiriat în Petroşani. Părinţii copiilor molestaţi, audiaţi la termenele anterioare ale procesului susţin că fiii lor au încă sechele din cauza pedofilului englez şi că sunt consiliaţi de psihologi. În acelaşi dosar este judecat şi Ionel Macă, acuzat că îi racola pe băieţi din cartierele sărace ale Petroşaniului, pentru ca, ulterior, să fie abuzaţi sexual.

Cei doi au fost condamnaţi, în luna mai a acestui an, de Judecătoria Petroşani, la pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea, în principal, a infracţiunii de act sexual cu un minor. Aceştia au formulat recurs, ce se află pe rol, la Tribunalul Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax