Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul prim-procurorului Florin Apostu a ajuns la Curtea de Apel Constanţa

Publicat

Dosarul procurorului sibian Florin Apostu, a ofiţerului SRI Tiberiu Popescu şi a omului de afaceri Ilie Carabulea a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat această instanţă ca fiind competentă să judece cauza în fond şi egală în grad Curţii de Apel Alba Iulia, la solicitarea Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.

Pe numele lui Florin Apostu sunt reţinute zeci de infracţiuni, printre care şapte infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, corupţie, reţinere sau distrugere de înscrisuri, favorizare a infractorului şi fals în declaraţii. Conform rechizitoriului prezentat de DNA, acestea este judecat pentru comiterea a nu mai puţin de 56 de infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi tot atâtea înfracţiuni de uz de fals.

Tiberiu Narcis Popescu este cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea a trei infracţiuni de dare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului, complicitate la infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de uz de fals.

Ilie Carabulea – asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul „Atlassib Holding” Sibiu – va fi judecat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, alături de Sebastian Dumitru Cârstea – director la Liceul „Carol I” din Sibiu şi Mihaela Izabela Cârstea, acuzaţi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită şi de Nicolae Boţa, acuzat de dare de mită.

Reamintim că, în data de 19 noiembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea de prelungire a arestării preventive pentru încă 30 de zile, formulată de procurorii DNA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax