Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Singer”: Unul dintre liderii grupării, Mihăiţă Hăucă, a ajuns după gratii. Era dat în urmărire internaţională

Publicat

Unul dintre liderii grupării infracţionale specializate în metoda de înşelăciune cu maşini de cusut „Singer” a ajuns după gratii. Dat în urmărire internaţională, Mihăiţă Hăucă este condamnat la 4 ani şi 5 luni închisoare pentru asociere la săvârşirea de infracţiuni şi înşelăciune în formă calificată. Poliţiştii din Alba Iulia l-au prins pe bărbat, duminică, 1 Decembrie şi l-au transportat la Penitenciarul Aiud.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, l-au identificat şi reţinut, pe raza municipiului Alba Iulia, pe condamnatul Hăuca Mihăiţă, care era urmărit la nivel naţional şi internaţional.

Urmăritul este posesorul unui mandat de executare a închisorii, fiind condamnat de Judecătoria Alba Iulia la executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani şi 5 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi înşelăciune în formă calificată.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Reamintim că în noiembrie 2011, Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat definitiv în dosarul de înşelăciune cunoscut opiniei publice sub denumirea de “Singer”. Prin sentinţa magistraţilor, după mai bine de 6 ani, 14 persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea. Dosarul a fost instrumentat de IPJ Alba, iar gruparea a fost trimisă în judecată în anul 2005. Prin activitatea lor infracţională, inculpaţii au reuşit să înşele zeci de persoane prin “metoda Singer”. Procurorii au arătat că inculpatii îşi atrăgeau cienţii prin anunţuri de mică publicitate. Aceştia le promiteau sume importante bani în schimbul maşinilor de cusut marca “Singer”. Cumpărătorul solicita seria maşinii despre care susţinea că este bună, dar, pentru a plăti banii, spunea că e nevoie de încă o maşină, pe care vânzătorul trebuia să o achiziţioneze de la o altă persoană, complice. Proprietarul maşinii de cusut credea povestea, se întâlnea cu vânzătorul maşinii “pereche” şi o cumpăra în schimbul a câteva mii de euro, având certitudinea că va câştiga dublu din vânzarea ambelor maşini. Ulterior, inculpații îşi pierdeau urma. Prin această metodă, au fost înşelate peste 30 de persoane.

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat definitiv în această cauză, iar toţi inculpaţii din dosar, excepţie făcând Ilie Sergiu Tică au primit închisoare cu executare. Acesta din urmă a primit 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare, deoarece, la data comiterii faptelor, nu avea împlinită vârsta de 18 ani.
Ce pedepse au primit ceilalţi inculpaţi:
Gheorghe Lupu – 5 ani şi 2 luni închisoare
Pardarean Bumneriu – 4 ani şi o lună
Eduard Roger Gergely – 3 ani şi 9 luni
Petru Aurel Radu – 3 ani şi 10 luni
Cornel Ioan Biriş – 4 ani şi 3 luni
Mihăiţă Hăucă – 4 ani şi 5 luni de închisoare
Izabela Maria Hăucă -3 ani şi 8 luni
Viorel Adrian Bumbu – 4 ani şi o lună
Robert Nistor – 3 ani şi 6 luni
Ovidiu Adrian Deneş – 4 ani şi o lună
Gheorghe Nicolae Mărginean – 4 ani şi 2 luni
Ionică Gigi Manea – 3 ani şi 9 luni
Nicolae Stoica – 4 ani şi 2 luni.

Citeşte AICI mai multe despre acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: DOSARUL Singer: O femeie de 44 de ani din Alba Iulia, dată în urmărire internaţională, prinsă de poliţiştii de investigaţii criminale. Are de executat 3 ani de închisoare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax