Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul tăierilor ilegale de pădure de la Vinţu de Jos: Alte şapte persoane, REŢINUTE de poliţişti. Prejudiciu de 600.000 lei

Publicat

sediul IPJ Alba

IPJ Alba masini noi autospeciale Poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au continuat cercetările în cazul tăierilor ilegale de pădure din Vinţu de Jos şi au reţinut, joi, alţi şapte localnici. Reamintim că primul „lot” de nouă suspecţi a intrat în vizorul oamenilor legii, luni.

În cauză sunt vizate 26 de persoane care, prin activitatea infracţională, ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 600.000 lei.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Localnici din Vințu de Jos, cercetați pentru tăiere ilegală de pădure. 9 suspecți, audiați la IPJ Alba

La data de 5 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu specialişti silvici au continuat cercetările necesare pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

Activităţile de cercetare efectuate în 5 noiembrie au vizat şapte persoane din comuna Vinţu de Jos, în sarcina cărora s-a faptul că, în perioada 2008 – 2013, au participat împreună cu alte 19 persoane la tăierea ilegală de arbori şi sustragerea materialului lemnos rezultat de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure de gorun, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice.

Cele şapte persoane au fost conduse în teren, în vederea definitivării expertizei tehnice judiciare dispuse în cauză, iar ulterior la sediul Poliţiei municipiului Alba Iulia, unde au fost audiate.

Pe baza probelor administrate în cauză poliţiştii au luat faţă de aceştia măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba.

Din cercetările efectuate până în prezent se estimează că masa lemnoasă rezultată în urma tăierilor ilegale este de 2.553 metri cubi, iar prejudiciul cauzat este de 557.695 lei.

În cauză cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

Activităţile de joi au fost precedate de acţiunea desfăşurată în această cauză la data de 2 noiembrie, în urma căreia au fost reţinute alte 9 persoane bănuite de tăiere ilegală şi sustragerea de material lemnos, transmite IPJ Alba, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. radu

    joi, 05.11.2015 at 21:02

    astia is mici,de la zlatna in sus si pana vis a vis de castel ar trebui vizitati cativa,aia taie gramada,aia si-au ridicat pensiuni din treaba asta

  2. ion

    joi, 05.11.2015 at 21:27

    dupa fapta si rasplata

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax