Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două femei din Galați, mamă și fiică, condamnate de Tribunalul Alba la închisoare pentru trafic de minori

Publicat

judecart

tribunal albaDouă femei din Galați, mamă și fiică, au fost condamnate la Tribunalul Alba la închisoare pentru trafic de minori. Magheru Petruţa Luminiţa a primit 7 ani cu executare, iar mama acesteia, Vieru Victoria, a fost condamnată la 3 ani cu suspendare condiţionată. Cele două femei sunt judecate pentru transportul unor tinere minore în Spania în scopul prostituţiei.

În anul 2013 dosarul a fost trimis în judecată cu patru inculpaţi, cele două femei şi doi bărbaţi, un şofer de autocar şi un agent comercial la o firmă de transport călători. Cei doi bărbaţi, Dumitrescu Romulus din Vâlcea şi Uveges Mihail Claudiu, au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi definitiv în februarie 2015, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

În dosarul principal sunt judecate în continuare Magheru Petruţa Luminiţa, care se ocupa cu recutarea şi plasarea minorelor, precum şi mama acesteia, Vieru Victoria, din Galaţi, de 73 de ani, la locuinţa căreia erau cazate tinerele înainte de a fi scoase din ţară. Una dintre minore a fost surprinsă de poliţişti şi procurori într-un autocar pe teritoriul judeţului Hunedoara. În total în dosar sunt patru victime, părţi vătămate. Cei patru au fost identificaţi în luna martie 2013, când au şi fost arestaţi preventiv. Vieru Victoria a fost eliberată la recurs, iar Dumitrescu Romulus şi Uveges Mihail Claudiu în iunie 2013. Magheru Petruţa Luminiţa a stat în arest preventiv până în ianuarie 2014, potrivit adevărul.ro

În data de 16 martie, Tribunalul Alba a decis condamnarea inculpatei Magheru Petruţa Luminiţa, cu antecedente penale, la 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată.

„În baza art. 83 alin. 1 Cp (1969) revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată prin sent.pen. nr. 86/11.02.2008 a Tribunalului Prahova, definitivă prin dec. pen. nr. 101/2008 a Curţii de Apel Ploieşti şi dispune executarea acestei pedepse alături de pedeapsa aplicată în cauza dedusă judecăţii. În baza art. 88 Cp(1969) deduce din pedeapsa aplicată inculpatei Magheru Petruţa Luminiţa, durata reţinerii şi arestării preventive în cauză, din data de 07.03.2013 până în data de 24.01.2014”, se afirmă în minuta de la Tribunalul Alba. Cu alte cuvinte, inculpata ar urma să efectueze în total 10 ani de închisoare, dacă decizia rămâne definitivă în această variantă.

Tot în același dosar, Vieru Viorica a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe o perioadă de 5 ani. Trei dintre persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile. O a patra persoană vătămată va primi de la cei 4 inculpaţi suma de 6.000 lei despăgubiri civile pentru daune morale, potrivit adevărul.ro. Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpaţi a sumei de 4.740 de euro.

Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax