Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Două locații pentru trăsuri de epocă în Cetatea Alba Carolina vor fi scoase la licitație. Sunt folosite pentru vânzarea obiectelor de cult în fața catedralei

Publicat

Cei care au participat anul trecut la licitația pentru un loc de comerţ stradal în Cetatea Alba Carolina, dar nu au câștigat mai au o șansă anul acesta. Două locații noi pentru trăsuri de epocă vor fi scoase la licitație. Proiectul se va afla joi pe masa consilierilor locali ai municipiului Alba Iulia. Reamintim că astfel de locaţii au fost solicitate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, pentru comercializarea de obiecte de cult.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor vota în ședința de joi aprobarea închirierii prin licitație publică a unor terenuri situate în Cetatea Alba Carolina – zona interioară a fortificaţiei, delimitată de conturul exterior al bastioanelor și al curtinelor, în scopul desfășurării de activităţi comerciale de tip comerț stradal.

Este vorba despre două noi locații în care vor fi amplasate trăsuri de epocă pe o suprafață de 12 mp și vor fi închiriate pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire. Aici vor putea fi comercializate exclusiv obiecte de cult.

Citeşte şi Modificări în comerţul stradal din Cetatea Alba Carolina: Două trăsuri de epocă noi în faţa Catedralei Reîntregirii şi alte şapte relocate

Prețul minim de pornire al licitației publice va fi cel stabilit prin HCL nr.300/2013 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe asimilate, taxe speciale, precum și amenzilor aplicabile pentru construcții provizorii, respectiv 0,5 lei/mp/zi.

Licitația va fi una cu strigare și vor putea participa persoane fizice sau juridice din țară sau străinătate, personal sau prin mandatar desemnat. Locațiile unde se vor putea desfășura activități de comerț ambulant în trăsuri de epocă sunt locațiile nr. 14 și nr. 15, situate în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Garanția și taxa de participare este de 20 de lei. Acestea se depun la casieria Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Pentru a participa la licitație cei interesați trebuie să se prezinte cu: certificat de atestare fiscală care atestă că nu sunt datorii la bugetul de stat, adeverință de la Direcția Venituri prin care să se specifice că nu sunt datorii la bugetul local și adeverința de la Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat din care să rezulte că ofertantul nu are datorii din contractele gestionate de acesta, copie după certificatul de înmatriculate, copie statut, actul de identitate al persoanei împuternicite să semneze contractul și nu în ultimul rând acte din care să rezulte că ofertantul are dreptul să comercializeze obiecte de cult.

Adjudecarea se face pe baza ofertei maxime. Contestațiile privind modul de desfășurare a licitației se depun la verificator în termen de 5 zile calendaristice de la data anunțării ofertantului câștigător.

Comisia de licitație va anunța data la care se va perfecta contractul de închiriere. În cazul în care ofertantul câștigător nu se prezintă la data specificată pentru întocmirea contractului, pierde garanția de participare la licitație, precum și închirierea terenului.

Licitația se va desfășura dacă există minim două oferte pentru fiecare locație în parte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax