Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Două poduri importante de pe râurile Târnava Mare şi Arieş intră anul acesta în reparaţii

Publicat

Consiliul Judeţean Alba alocă în acest an suma de 5.857.224 lei pentru reparaţii capitale la două poduri rutiere importante. Este vorba despre consolidarea podului pe DJ750C, peste râul Arieş, localitatea Sălciua şi consolidarea podului pe DJ141C, peste râul Târnava Mare, localitatea Lunca.

Podul peste Arieş asigură legătura rutieră între satele componente ale comunelor Sălciua şi Ponor cu DN75. Reparaţiile vor dura maxim cinci luni de la începerea lucrărilor şi vor fi realizate de o firmă din Cluj-Napoca. Reabilitarea construcţiei a fost estimată la valoarea de 1.537.224 lei, cu TVA inclus.

Celălalt pod, peste râul Târnava Mare, asigură legătura rutieră  între satul Lunca şi satele aparţinătoare comunei Cenade. Acesta este de o importanţă vitală pentru locuitorii din Cenade, Gorogan, Capu Dealului, fiind unica soluţie de traversare a râului Târnava Mare. Asupra structurii de rezistenţă a podului nu au fost executate lucrări de reparaţii sau consolidare, doar mici lucrări de întreţinere.

Serviciile de proiectare au fost contractate de o firmă din Timişoara, câştigătoarea licitaţiei pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie. Lucrările au o durată de execuţie de opt luni calendaristice, iar valoarea lor se ridică la 4.320.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax