|

Dragnea: Guvernul Grindeanu va avea patru ministere în plus. Programul de guvernare este complex. Ce nume noi s-ar regăsi în viitorul Executiv

liviu dragneaLiderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a dezvăluit vineri seara că noul Guvern va cuprinde şi noi ministere. Dragnea a dat două exemple în acest sens şi a precizat că acest cabinet gândit pentru Sorin Grindeanu este diferit faţă de cel plănuit iniţial pentru Sevil Shhaideh.

„Nu este vorba de secretomanie. E vorba de decenţă, de pragmatism. Nu vreau să dau nume înainte da finaliza o construcţie guvernamentală. Programul de guvernare este cel mai complex de la Revoluţie încoace, dar şi cel mai greu de îndeplinit. Înţeleg dorinţa legitimă a presei de informare, dar e important rezultatul final. Vor fi nume destul de noi, foarte multe, oameni în care eu am încredere. N-o spun cu răutate, ci cu dorinţa fermă de însănătoşire a societăţii. Trebuie să separăm apele între Guvern şi servicii.

Cabinetul pentru Grindeanu va fi puţin diferit faţă de Sevil Shhaideh. La unele ministere vor fi modificări faţă de lista iniţială. Acei miniştri nu vor fi controlaţi de nimeni, nici de partid. Vor fi supravegheaţi. Nu ei au câştigat alegerile, ci partidul, cu acel program de guvernare care a dat încredere românilor. Parlamentul să fie reaşezat la locul lui firesc. Nu neapărat să controleze Guvernul. Nici partidul, nici Parlamentul nu vor mai fi anexe ale Guvernului.

Vor fi 4 ministere în plus. Sunt domenii care pot deveni motoare economice importante pentru România. Acum ele sunt departamente în ministere. Vă pot da un exemplu: Turismul. Vreau să fie un Minister al Turismului distinct. Va fi un minister distinct al IMM-urilor, al mediului de afaceri. Relaţia dintre stat şi mediul de afaceri va fi total schimbată. O relaţie fără frică. Oamenii de afaceri nu mai trebuie hăituţi de stat. Trebuie să aibă un minister al lor, în care să-şi spună ofurile lunar. Mai sunt 2-3 domenii care trebuie scoase în evidenţă.

Stabilim într-o întâlnire informală câte ministere vor merge către ALDE. Va fi relativ proporţional”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a prezentat şi modelul economic gândit de noua guvrnare.

„Abordarea de tipul dacă pui acolo, de unde iei, este o abordare neeconomică. Am gândit un model economic care generează venituri de 98,4 miliarde de lei. Măsurile au impact negativ de 89 de miliarde de lei. Creşterea consumului va fi generată de relaxarea fiscală. Vor fi mai mulţi bani în buzunarele românilor.

Din partea mea nu se va iniţia niciodată vreun război sau vreun conflict inutil. Această ţară are o şansă, dacă e linişte, să se poate construi. Este nevoie de reciprocitate cu Preşedintele.

Mi-am asumat public răspunderea pentru acest Guvern. Răspunderea e a mea. Guvernul este trimis la muncă. Guvernul va comunica permanent măsurile pe care le implementează”, a precizat Dragnea la Realitatea TV.

Programul de guvernare este cel mai complex de la Revoluţie încoace, dar şi cel mai greu de îndeplinit„, a spus Liviu Dragnea într-o intervenţie telefonică directă, vineri seară, la Realitatea TV.

Vezi şi Calendarul propus pentru învestirea Guvernului Grindeanu. Dragnea: „Vom trimite o scrisoare preşedintelui să avem jurământul pe 4 ianuarie”

sorin grindeanu 1Premierul desemnat Sorin Grindeanu a subliniat vineri, intr-o conferinta de presa alaturi de liderii PSD Liviu Dragnea şi ALDE Călin Popescu Tariceanu, că Guvernul pe care îl va conduce va fi unul politic, şi nu tehnocrat. Întrebat cine va lua deciziile la Palatul Victoria dupa învestire, Grindeanu a afirmat că Liviu Dragnea e cel care merită să fie premier, având în vedere că a coordonat programul de guvernare propus de PSD şi că sub conducerea sa partidul a câştigat alegerile parlamentare cu un scor foarte bun şi că va avea o colaborare foarte strânsă cu preşedintele social-democrat.

Viitorul Guvern, ce va fi propus Parlamentului, va fi format din miniştri PSD şi ALDE. UDMR îşi va păstra secretarii de stat din ministere.

Care sunt numele vehiculate pentru ministerele din Guvernul Grindeanu:

Ministerul Dezvoltării si Administraţiei Publice: Sevil Shaiddeh / Lia Vasilescu / Vasile Dîncu

Ministerul Afacerilor Interne: Gabriel Vlase  / Mihai Fifor

Ministerul Apărării Naţionale: Georgian Pop

Ministerul Afacerilor Externe: Bogdan Aurescu / Ana Birchall

Ministerul Justiţiei: Florin Iordache (fostul șef al Camerei Deputaților) sau Robert Cazanciuc (fostul ministru al Justiției din Guvernul Ponta)

Ministerul Finanţelor Publice: Marius Nica sau Cristian Socol

Ministerul Sănătăţii: Florian Popa (fost rector UMF București) / Ionel Sinescu / Sorina Pintea

Ministerul Transporturilor: Mihai Fifor

Ministerul Economiei: Mihai Tudose sau Andrei Gerea (ALDE)

Ministerul Muncii: Lia Olguța Vasilescu (actualul primar al Craiovei, care a câștigat și un mandat de parlamentar)

Ministerul Comunicaţiilor: Georgian Pop (fost șef al Comisie de control a SRI)

Ministerul Tineretului și Sportului: Gabriel Petrea (lider tineret PSD)

Ministerul Apelor şi Pădurilor: Doina Pană

Ministerul Educaţiei: Sorin Cîmpeanu

Ministerul Mediului: Grațiela Gavrilescu sau Daniel Constantin (fost ministru al Agriculturii)

Ministerul Agriculturii: Daniel Botănoiu

Ministerul Energiei: Andrei Gerea (ALDE)

Ministerul Culturii: Daniel Barbu (fost ministru) sau Ionuţ Vulpescu

Ministerul pentru IMM: Florin Jianu

Ministerul pentru dialog social: Eugen Nicolicea (deputat)

Ministerul pentru relația cu Parlamentul: Steluţa Cataniciu / Graţiela Gavrilescu

surse: realitatea.net, hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=540994avatar Publicat de pe 31 decembrie 2016 şi actualizat pe 30 decembrie 2016.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI