Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dreptul preşcolarilor şi elevilor din clasele I – IV de a primi miere de albine, a fost SUSPENDAT, atât în 2015, cât şi în 2016

Publicat

miere Dreptul preşcolarilor şi elevilor din clasele I – IV din învăţământul de stat şi confesional de a primi miere de albine ca supliment nutritiv a fost suspendat din nou, atât anul viitor, cât şi în 2016. Decizia a fost argumentată de către Guvern prin necesitatea unor economii la buget.

Decizia a fost luată prin ordonanţă de urgenţă.

În proiectul de act normativ prezentat săptămâna trecută de MEDIAFAX, suspendarea acestui drept era prevăzută doar pentru 2015.

Legea 509/2006 stabileşte că pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi pentru elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional este acordată gratuit miere de albine, în limita unei cantităţi de 60 g/copil/săptămână.

Cantitatea de 60 g miere de albine/copil/săptămână poate fi distribuită, în funcţie de modul de ambalare, de două sau de trei ori pe săptămână.

În 2006, la momentul aprobării legii, a fost decis că mierea va fi acordată începând cu anul şcolar 2007-2008, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, din capitolul special prevăzut în buget.

Ulterior, în 2008, Guvernul a stabilit că toate cheltuielile aferente vor fi suportate din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, judeţelor şi municipiului Bucureşti, după caz, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, alocate cu această destinaţie.

Anul trecut, iniţiatorul legii, senator PSD, a reclamat faptul că aplicarea acesteia este tergiversată în fiecare an, deşi ar exista fonduri pentru aplicare, deoarece Guvernul nu doreşte să aprobe normele de aplicare.

În prezent, preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional mai primesc lapte şi corn, precum şi mere, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax