Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drumurile din România, cele mai periculoase din Uniunea Europeană. Câte persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în 2015

Publicat

accidente În 2015, România s-a situat pe primul loc în Uniunea Europeană după numărul de decese rutiere la un milion de locuitori (95), la egalitate cu Bulgaria, aproape dublu față de media de 51,5 decese înregistrată la nivelul UE. Cu toate acestea, comparativ cu anul 2010, în țara noastră numărul deceselor a scăzut cu 21%, potrivit statisticilor pentru 2015 privind securitatea rutieră, publicate joi, 31 martie, de Comisia Europeană.

Conform statisticilor privind siguranța rutieră publicate joi de către Comisia Europeană, drumurile europene rămân cele mai sigure din lume, în ciuda unei încetiniri recente în reducerea accidentelor rutiere.

Anul trecut, 26.000 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile din Uniunea Europeană, cu 5.500 mai puține decât în 2010. Cu toate acestea, nu a fost înregistrată nicio îmbunătățire la nivelul UE, în comparație cu 2014. În plus, Comisia estimează că 135.000 de persoane au fost rănite grav pe drumurile UE. Costul social (reabilitare, asistență medicală, pagube materiale, etc.) de accidente rutiere mortale și a leziunilor este estimat a fi de cel puțin 100 de miliarde de euro.

„Numărul deceselor sau al vătămărilor corporale grave este întotdeauna prea mare. În ultimele decenii, am obținut rezultate impresionante în ceea ce privește reducerea accidentelor rutiere, însă stagnarea actuală este alarmantă. Dăcă Europa dorește să își atingă obiectivul de înjumătățire a numărului accidentelor rutiere până în 2020, mai rămân înca multe de realizat. Invit statele membre să-și intensifice eforturile în direcția aplicării legislației și a sensibilizării cetățenilor. Deși costul acestor eforturi este considerabil, el este totuși nesemnificativ în comparatie cu costul social de 100 de miliarde de euro generat de decesele și de vătămările corporale survenite ca urmare a accidentelor rutiere”, a transmis Comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc.

Citește și FOTO-VIDEO: ACCIDENT mortal pe DN 1, între Aiud și Teiuș. Un tânăr de 18 ani din Aiud și-a pierdut viața. Impact între un autoturism și două TIR-uri

Citește și FOTO / UPDATE: O tânără de 18 ani din Alba Iulia a MURIT într-un ACCIDENT pe DN1, între Aiud şi Turda. A intrat cu mașina într-un TIR

Rata medie a deceselor în traficul rutier al anului trecut din UE a fost de 51,5 la un milion de locuitori, similară cu cea din ultimii doi ani. Această încetinire de ritm, care urmează după o reducere semnificativă de 8 % în 2012 și 2013, este cauzată de mai multi factori, cum ar fi o interacțiune mai mare, în orașele europene, între utilizatorii rutieri neprotejați și cei motorizați.

Utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (pietoni, bicicliști, etc.) reprezintă, de asemenea, o mare parte dintre cele 135.000 de persoane accidentate potrivit estimărilor Comisiei. De precizat că este prima dată când Comisia publică o astfel de cifră, întrucât statele membre au început să raporteze date comparabile și fiabile cu privire la accidentele rutiere grave.

Vezi şi CRONICA NEAGRĂ a anului 2015 în ALBA. Cele mai grave ACCIDENTE care au produs tragedii pe şosele din judeţ

Țară – decese rutiere la un milion de locuitori, statisticile preliminare pentru anul 2015:

Belgia – 67

Bulgaria – 95

Republica Cehă – 70

Danemarca – 30

Germania – 43

Estonia – 50

Irlanda – 36

Grecia – 74

Spania – 36

Franța – 54

Croația – 82

Italia – 56

Cipru – 66

Letonia – 94

Lituania – 82

Luxemburg – 58

Ungaria – 66

Malta – 26

Olanda – 28

Austria – 56

Polonia – 77

Portugalia – 60

România – 95

Slovenia – 58

Slovacia – 51

Finlanda – 48

Suedia – 27

Marea Britanie – 29

Media EU: 51.5

sursa: europa.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax