Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba a cerut suplimentarea dozelor de ser antiviperin pentru spitalele din judeţ, de la Ministerul Sănătăţii. Măsuri de siguranţă pentru populaţie

Publicat

dsp alba 1Spitalele din județul Alba, situate în zone în care s-a semnalat prezența viperelor, dar și Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, au în stoc cel puțin 1-2 doze de ser antiviperin, precizează DSP Alba, în contexul în care în această perioadă au loc mai multe evenimente în aer liber, în special în zona de munte. Pentru a se asigura că sănătatea populației nu va fi pusă în pericol, în caz de astfel de incidente, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a solicitat Ministerului Sănătății alte 21 de doze.

Având în vedere evenimentele sociale și culturale ce au loc în perioada de vară în zone în care trăiesc vipere, precum Munții Apuseni și Valea Sebeșului, DSP Alba a solicitat Ministerului Sănătății pentru spitalele din județ alte 21 de doze de ser antiviperin.

De asemenea, în situația în care un spital rămâne fără ser antiviperin, există posibilitatea de redistribuire a acestuia, în condițiile sanitare prevăzute de lege, potrivit DSP.

Doza de ser antiviperin se administrează imediat după mușcătură, iar DSP Alba recomandă cetățenilor să se adreseze celui mai apropiat spital sau să anunțe incidentele la numărul de urgență 112 în cazul în care astfel tratamentul se poate administra într-un timp mai scurt.

Despre situația serului antiviperin a cerut informații și prefectul județului, Dănuț Hălălai, reprezentantul guvernului în teritoriu, în condițiile în care în zonele de munte, vara, sunt organizate serbări câmpenești, precizează DSP Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax