Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Aproape toate chioşcurile şcolare verificate în luna mai au vândut alimente nerecomandate copiilor. Unităţi închise, sancţiuni şi produse confiscate

Publicat

dsp alba 1Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a verificat, în perioada 3 – 23 mai, 22 de chioşcuri ce funcţionează în perimetrul unităţilor şcolare. Dintre acestea, la 21 au fost constatate nereguli: vindeau produse alimentare nerecomandate şcolarilor. Trei unităţi au fost închise de inspectori, au fost date amenzi şi au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente şi 170 de litri de băuturi răcoritoare nerecomandate sau interzise pentru consum de către minori.

Controalele au fost “ţintite” pe verificarea comercializării de produse alimentare nerecomandate elevilor, în instituțiile de învățământ, la chioșcurile școlare. Au fost efectuate de către o comisie mixtă, din care a făcut parte și DSP Alba.

Dintre cele de 22 chioșcuri alimentare controlate, 19 au fost puncte de desfacere și trei cu preparare de alimente.

Din unitățile controlate, au respectat legislația sanitară, respectiv Legea 123/2008 și Ordinul Ministrului Sănătății numărul 1563/2008, o unitate alimentară, restul de 21 unități având deficiențe privind comercializarea produselor alimentare și puneau în vânzare produse alimentare nerecomandate școlarilor, transmite DSP Alba.

Astfel, în urma controalelor, au fost sancționați pentru neconformitățile constatate (conform OG 2/2.07.2001) 21 agenți economici și au fost retrase de la comercializare 182,8 de kilograme de alimente și 170,2 de litri de băuturi răcoritoare care figurează în lista alimentelor nerecomandate și interzise.

Pentru trei agenți economici care preparau alimente s-a suspendat activitatea de comercializare până la remedierea deficiențelor. Pentru o unitate de comercializare alimente s-a reziliat contractual de închiriere.

DSP Alba a dispus ca pe viitor conducerile școlare să efectueze, împreună cu cadrele medicale din cabinetele școlare, controale periodice, pentru verificarea respectării legislației sanitare la comercializarea alimentelor în perimetrul școlar, conform contractului de închiriere dintre agentul economic și instituția școlară.

În momentul în care se sesizează nereguli, va fi informată Direcția de Sănătate Publică Alba care va consemna neregulile și se vor lua măsurile ce se impun după caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax